17.8 C
Athens

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 88-69: Παραδόθηκε στο 4ο «ψηφίζοντας» Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός κόντραρε επί τρία δεκάλεπτα την Εφές, όμως στο 4ο έπαθε επιθετικό μπλακ άουτ και τελικά παραδόθηκε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, προτιμώντας να κρατήσει τις δυνάμεις του για το εντός έδρας ματς με την Μακάμπι.

Οι Πειραιώτες στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ήταν χέρι – χέρι στο σκορ με την Εφές, όμως στην τελευταία περίοδο δεν μπόρεσε να σημειώσει καλάθι στα πρώτα τεσσεράμισι λεπτά, ενώ συνολικά σε αυτό το διάστημα πέτυχε μόλις τρεις πόντους.

Εξωφρενικό ματς έκανε για τους γηπεδούχους ο Μπομπουά που έβαλε 28 πόντους, ενώ ο Μίτσιτς τον ακολούθησε με 19, σε έναν αγώνα που η Εφές πιστοποίησε ότι είναι σε άνοδο και έχει αφήσει πίσω της τις κακές εμφανίσεις που έκανε στην εκκίνηση της διοργάνωσης.

https://athlosnews.gr/o-olybiakos-den-tha-antimetopisei-to-fantasma-tou-oaka-alla-tin-protathlitria-evropis/

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Βεζένκοφ και Φαλ με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Οι Πειραιώτες πλέον επιστρέφουν στο Φάληρο, εκεί όπου σε δύο μέρες υποδέχονται τη Μακάμπι με στόχο να διατηρήσουν το ΣΕΦ απόρθητο φρούριο. Οι Ερυθρόλευκοι για μια ακόμα φορά δεν κατάφεραν να νικήσουν μακριά από το σπίτι τους, αφού αυτή ήταν η τέταρτη ήττα τους σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες.

Ο αγώνας

Η Εφές ξεκίνησε τον αγώνα με σερί 6-0 όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με 5 πόντους του Φαλ, ενώ ο Γάλλος ήταν αυτός που με κάρφωμα μείωσε σε 8-7. Οι Τούρκοι έδειξαν διάθεση να τρέξουν στο παρκέ όμως μετά το πρώτο δίλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και βρήκαν τον τρόπο να περιορίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Με ένα τρίποντο του Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 10-8, ενώ ο Γοπυόκαπ έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων στους Πειραιώτες. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άρχισε να πατάει καλά στο παρκέ και γρήγορα μετέτρεψε το 10-8 σε 10-17, με τους Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ να δίνουν τις επιθετικές λύσεις. Η Εφές όμως βρήκε κι αυτή ρυθμό στην επίθεσή της και γρήγορα μάζεψε τη διαφορά στον έναν πόντο (19-20), ενώ Μίτσιτς της έδωσε και το προβάδισμα. Οι δύο ομάδες έδειχναν αποφασισμένες και το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +2 (23-25).

Οι Πειραιώτες έπρεπε να βρουν τρόπο να περιορίσουν α επιθετικά ατού της Εφές, όμως αυτό δε συνέβη ούτε στη δεύτερη περίοδο. Ο Μπομπουά έκανε όργια στο παρκέ και έχοντας τη βοήθεια του Μίτσιτς έβρισκαν συνεχώς τρόπους να σκοράρουν και έβαζαν δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους η επιθετική τους λειτουργία ήταν άψογη κι έτσι ήταν αυτοί που συντηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων σε όλο σχεδόν το δεύτερο δεκάλεπτο.

Η Εφές είχε βρει στο πρόσωπο του Μπομπουά τον άνθρωπο που την οδηγούσε, ο Ολυμπιακός έβγαζε καλές συνεργασίες και έβρισκε πόντους από τον Πρίντεζη και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 44-44 και τους δύο αντιπάλους να πηγαίνουν χέρι – χέρι.

Μπομπουά και Μοερμάν μπήκαν με άγριες διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσαν προβάδισμα επτά πόντων στους γηπεδούχους (56-49) με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Ο Ολυμπιακός όμως δεν άφησε τους πρωταθλητές Ευρώπης να πάρουν το μομέντουμ και γρήγορα επανήλθε, με τον Φαλ να ισοφαρίζει σε 63-63 πριν η Εφές τρέξει ένα 5-0 σερί και πάει στο 68-63. Ο Βεζένκοφ ευστόχησε στη συνέχεια σε τρίποντο και έφερε τη διαφορά στο καλάθι, διαμορφώνοντας το 68-66 της γ’ περιόδου.

Σίμον και Μπομπουά έφεραν γρήγορα τη διαφορά στο +8 για τους Τούρκους (74-66) και ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει αντίδραση αφού τα χρονικά περιθώρια πλέον στένευαν επικίνδυνα. Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε σκοράρει στα πρώτα τεσσεράμισι λεπτά και ήταν μπλοκαρισμένη. Ο Μίτσιτς με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην Εφές (77-66) και όλα πλέον κυλούσαν υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού και τέλειωσαν το ματς με διαφορά 19 πόντων, αφού σε ολόκληρο το δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις τρεις πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 44-44, 68-65, 88-69

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς