19.7 C
Athens

Επίσημο: Τέλος από τον Ολυμπιακό ο Κουτίνιο

Οι διαδοχικές κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα σε κρίσιμα παιχνίδια έφεραν τον Κουβανό προπονητή στην πόρτα της εξόδου από τους Ερυθρόλευκους - Ο Ιταλός Κάρλο Παρίζι φαβορί για διάδοχος στον πάγκο

Η κλεψύδρα για τον Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο άδειασε στον Ολυμπιακό και ο Κουβανός προπονητής αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο μετά την ήττα της ομάδας στο Ντραγκάο από την Πόρτο με 3-0 σετ για τη φάση των «32» του CEV Cup.

Οι διοικούντες την ομάδα έκριναν πως χρειάζεται ένα… ηλεκτροσόκ προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να αξιοποιηθεί καλύτερα το υπάρχον υλικό (η Άγκοστ ενσωματώνεται σε έναν μήνα) ώστε να μην υπάρξει άλλη απώλεια ειδικά στην Ελλάδα (θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη προ μερικών εβδομάδων).

Ο 50χρονος κόουτς ανέλαβε τον σύλλογο επίσημα τον Απρίλιο και κάθισε στον πάγκο των Ερυθρολεύκων σε 15 επίσημα ματς. Ο Ολυμπιακός έχει μια ήττα στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε στον Γ’ προκριματικό του CEV Champions League με δύο ήττες από τη Ζοκ και το βράδυ της Τρίτης (16/11) ηττήθηκε στην Πορτογαλία.

Δεν ήταν τόσο τα αποτελέσματα όσο μια σειρά διαδοχικών αρνητικών εμφανίσεων και αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως η επιλογή του Κουτίνιο δεν ήταν η ενδεδειγμένη αφού ως πρώτος κόουτς – και δη σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους – έχει ελάχιστη εμπειρία.

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Κουβανό προπονητή Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο και του εύχεται καλή συνέχεια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όλα δείχνουν πως αντικαταστάτης του Κουβανού θα είναι ο Ιταλός Κάρλο Παρίζι που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο πρωτάθλημα της χώρας του καθώς έχει καθίσει στον πάγκο πολλών συλλόγων με την κορυφαία του δουλειά να είναι αυτή στην Μπούστο Αρσίζιο με την οποία κατέκτησε τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου του CEV Cup). Έχει θητεύσει και στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Τσεχίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς