19.3 C
Athens

Καπραβέλος: Εφιάλτης να λέμε σε ασθενή με δύσπνοια ότι δεν υπάρχει κρεβάτι στη ΜΕΘ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ασθενείς που πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Καπραβέλος πρότεινε να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. «Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα», επισήμανε. 

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώ επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως την εστίαση. 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς