17.7 C
Athens

Ντάνι Άλβες: Νιώθω σαν σούπερ ήρωας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, να πάμε ξανά την ομάδα στην κορυφή

Ο Ντάνι Άλβες, αφού απέδειξε ότι ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο δεν «πέθανε» στα χρόνια της Παρί και της Σίτι και πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές του εξετάσεις δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση στα 38 του, υποσχέθηκε να συμβάλει στο να γίνει ξανά η Μπαρτσελόνα η ομάδα του «χρυσού» παρελθόντος, πραγματοποιώντας παράλληλα το μεγαλύτερο όνειρο του.

Ποιο είναι αυτό; Να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, εκεί όπου αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε όσο λίγοι. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος μπακ δεν επέστρεψε για τα τελευταία… ένσημα στο Καμπ Νου. Ούτως ή άλλως ο μισθός του θα είναι ο μικρότερος (σε αριθμούς) από όλους τους παίκτες του φετινού ρόστερ των «Μπλαουγκράνα», αλλά η δίψα του παραμένει η πιο μεγάλη.

Αυτό έδειξε και με τις πρώτες του δηλώσεις, λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην επιστροφή του στη La Liga.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος γιατί προσπαθούσα να γυρίσω πίσω εδώ και αρκετό καιρό. Είναι προνόμιο το να δουλέψω με ανθρώπους που γνωρίζουν ποιος είμαι. Θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα που όλοι αγαπάμε. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανανέωσης τώρα, αλλά πρέπει να την επιταχύνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος σε αυτή την ομάδα και πλέον είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ανέβουμε ξανά.

Πρέπει ο καθένας να πάρει στα σοβαρά την φράση “τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα”. Σε όλη μου την καριέρα δούλεψα για να επιστρέψω εδώ. Τώρα θέλω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να ανέβει ξανά. Να γίνει η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, όπως πάντοτε ήταν. Τώρα έχω μπροστά μου μια μεγάλη πρόκληση, από αυτές που με συναρπάζουν περισσότερο. Να παλέψω, να υπερασπιστώ αυτή τη φανέλα. Υπάρχουν δύο φανέλες που όταν τις φοράω νιώθω σαν σούπερ ήρωας. Η μια είναι της Μπαρτσελόνα και η άλλη της εθνικής Βραζιλίας».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς