Απ’ την ενορχηστρωμένη «λεζάντα» στις «δεύτερες σκέψεις»: Τζον, η «εξυγίανση» δεν έχει μπέσα

  Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ διαβάζει τα ελληνικά «συστημικά» ΜΜΕ και αρχίζει να παίρνει χαμπάρι τι εστί «εξυγίανση» και πώς αυτή λειτουργεί όταν φοβάται ότι τα ξεφωνητά μπορεί να μετατραπούν σε γιαούρτια...

  Τις τελευταίες εβδομάδες ένιωθες παντού την αύρα της επικείμενης ανανέωσης του συμβολαίου του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Αφιερώματα, συνεντεύξεις, εγκώμια και μια ενορχηστρωμένη «λεζάντα» που αποσκοπούσε στο να τον παρουσιάσει κάτι μεταξύ Μουρίνιο και Αρίγκο Σάκι. Και να τα ο «γιος του Κρόιφ», ο «εγγονός του Μίχελς», ο «τριτοξάδελφος του Φαν Χάαλ», ο «κοντογείτονας του Γκουρδιόλα».

  Δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε, σε μια διαδικασία μόλις οκτώ αγώνων συνολικά, η εθνική του Ολλανδού είχε μονάχα μαθηματικές πιθανότητες. Δηλαδή, ρεαλιστικές μηδέν: πιο πιθανό ήταν να κάνει τρεις δόσεις εμβολίου μαζεμένες ο Βελόπουλος, παρά να καβαλήσει την Ισπανία ο Φαν’τ Σχιπ. Έστω και αυτή την Ισπανία που νίκησε με το ζόρι τη Σουηδία, η οποία Σουηδία είχε φροντίσει τις προάλλες να αυτοκτονήσει στη Γεωργία.

  Η «τιμητική ήττα» από τους Ισπανούς ουσιαστικά «κλείδωσε» τη φημολογούμενη συμφωνία της ΕΠΟ, δηλαδή αυτών που υποκρίνονται ότι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ολλανδό τεχνικό. Ήταν κρίμα να πάει χαμένη η προσπάθεια που κατέβαλαν τα «συστημικά» αθλητικά ΜΜΕ για να πείσουν τον μέσο Έλληνα φίλαθλο ότι η εθνική προοδεύει και ότι είναι μια μικρή επιτυχία η τρίτη θέση σε όμιλο πέντε ομάδων.

  Κι ύστερα ήρθε το Κόσοβο. Δηλαδή η ισοφάριση του Κοσόβου για να είμαστε ακριβείς. Διότι αν το ματς τελείωνε 1-0, σήμερα θα είχαμε διθυράμβους και θριαμβευτικές ανακοινώσεις για την παραμονή του τριτοξάδελφου του Φαν Χάαλ. Δυστυχώς για όλους αυτούς, οι Κοσοβάροι ισοφάρισαν, η εθνική κατέρρευσε και από τύχη δεν δέχτηκε ένα ακόμη γκολ. Ο προπονητής που θα ανανέωνε για δυο χρόνια ακόμη, τώρα θα παίρνει τηλέφωνο τον κυρ Παναγιώτη τον Δημητρίου και δεν θα μπορεί να τον βρει.

  - Advertisement -

  Γιατί έτσι; «Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου προβλημάτισε και προκάλεσε δεύτερες σκέψεις» λένε τώρα οι φωστήρες που μέχρι πριν λίγα 24ωρα αποθέωναν τον Φαν’τ Σχιπ. Έτσι τους τα είπαν, έτσι τα έγραψαν. Η πραγματική τραγωδία είναι άλλη. Ότι δηλαδή χρειάστηκε ένα ημίχρονο στο τελευταίο – και αδιάφορο – ματς των προκριματικών για να προβληματιστούν τα μεγάλα κεφάλια της ΕΠΟ. Για επτά αγώνες και ένα ημίχρονο (χώρια τι είχε γίνει στα προηγούμενα προκριματικά) ήταν ικανοποιημένη, το αβγολέμονο έκοψε στο β’ μέρος του τελευταίου αγώνα.

  Ο μίστερ Τζον αρχίζει να καταλαβαίνει πως εκτός από άμπαλη, η «εξυγίανση» δεν έχει ούτε μπέσα. Μόλις πάρει χαμπάρι ότι τα ξεφωνητά θα γίνουν γιαούρτια, δεν το έχει σε τίποτα να τα φορτώσει όλα σε έναν ανθρωπάκο και να τον αδειάσει με συνοπτικές διαδικασίες. Επειδή «προκάλεσε προβληματισμό η εμφάνιση αλλά και το κοουτσάρισμα του β’ ημιχρόνου κόντρα στο Κόσοβο». Πλέον, ουδείς θα εκπλαγεί αν η «δεδομένη ανανέωση» μετατραπεί σε «αντίο»…