21.7 C
Athens

Η δύσκολη διαβολοβδομάδα του Ολυμπιακού

Έπειτα από 9 αγωνιστικές στη διοργάνωση, έχουμε πλέον μια πολύ σαφή εικόνα για τις δυνατότητες του Ολυμπιακού στην Euroleague. Οι Πειραιώτες φέτος έχουν φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο που μπορεί να βάλει κάθε αντίπαλο στα σχοινιά και να τον κοντράρει στα ίσια.

Η άμυνα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι από αυτές που τσακίζουν τους αντιπάλους και δίνουν στους Πειραιώτες πλεονέκτημα. Στα εντός έδρας ματς είναι αήττητοι, όμως εκτός δείχνουν να έχουν πρόβλημα.

Έχασαν στη Βαρκελώνη, στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και πλέον θα ψάξουν το πρώτο τους διπλό στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Εφές η οποία όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά στη διοργάνωση, όμως το ρόστερ της είναι τέτοιο που μπορεί να ανακάμψει.

Ο Ολυμπιακός σε δύο ημέρες καλείται να πάρει τη νίκη στην Τουρκία τόσο για να σπάσει το ρόδι στα εκτός έδρας, όσο και για να πληγώσει ακόμα περισσότερο τους Τούρκους που είναι εκ των φαβορί.

Δύο μέρες μετά οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στο σπίτι τους προκειμένου να κοντραριστούν με τη Μακάμπι. Μια ομάδα που σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται είναι πάντα επικίνδυνη και αγωνίζεται για τη νίκη.

Το να διαφυλάξει ο Ολυμπιακός το αήττητο στο σπίτι του μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ίσως σε αυτό τον αγώνα να δούμε για πρώτη φορά και τον Έισι, ο οποίος προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπούτο του με τα Ερυθρόλευκα. Ο Μπαρτζώκας τον έχει σε τεράστια εκτίμηση και θεωρεί ότι με την προσθήκη του η ομάδα δυναμώνει ακόμα περισσότερο, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η χαρά να είναι διπλή το βράδυ της Παρασκευής για τους φίλους της ομάδας, αφού ίσως παρακολουθήσουν δια ζώσης και το νέο ψηλό της ομάδας τους.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει δύο δύσκολα ματς σε δύο ημέρες και θέλει θετικά αποτελέσματα και στα δύο, προκειμένου να παραμείνει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Οι απαντήσεις για το αν θα τα καταφέρει έρχονται σε δύο ημέρες…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς