16.2 C
Athens

Φιλοπάππου: Στα χέρια της αστυνομίας δυο Πακιστανοί κι ένας Ιρακινός

Είναι μέλη άγριας συμμορίας • Εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν • Ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν στον 25χρονο, αλλά υποστηρίζουν ότι παραπάτησε και έπεσε μόνος του

Δύο ύποπτοι Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, προσήχθησαν στην Ειδομένη, λίγο πριν διαφύγουν στο εξωτερικό για τη ληστεία που οδήγησε στην πτώση του 25χρονου Νίκου από το Λόφο του Φιλοπάππου. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα προκειμένου να ανακριθούν.

Είχε προηγηθεί η αναγνώριση από την 23χρονη κοπέλα τριών από τους δράστες της επίθεσης και η ταυτοποίησή τους. Πρόκειται για σεσημασμένους δράστες, οι οποίοι αναζητούνταν στους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων, Προμαχώνα, Κήπων και γενικά στα σύνορα της χώρας από κλιμάκια αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ύποπτοι αναζητήθηκαν σε αρχικό στάδιο από τους αστυνομικούς χωρίς να εντοπιστούν σε σημεία που σύχναζαν και αυτό έστρεψε τις έρευνες  εκτός Αττικής. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι είχαν κλείσει τα κινητά τους τηλέφωνα μερικές ώρες μετά το περιστατικό του τραγικού θανάτου του 25χρονου Νίκου.

Οι ύποπτοι προέρχονται από την ομάδα υπηκόων από το Πακιστάν, δύο από τους οποίους είναι σεσημασμένοι για ληστείες του δρόμου με σπασμένα γυάλινα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ όλοι τους ήταν ανάμεσα στις προσαγωγές που είχαν γίνει το τελευταίο πεντάμηνο από την ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί στον τόπο της ληστείας είχαν βρει το κινητό τηλέφωνο του 25χρονου, το οποίο στάθηκε αφορμή για τη λογομαχία που ενδεχομένως κατέληξε στη θανάσιμη πτώση. Το κινητό τηλέφωνο της 23χρονης παρότι το είχαν αποσπάσει, οι αστυνομικοί το βρήκαν πεταμένο σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της συμπλοκής και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα ή DNA των δραστών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς