23.6 C
Athens

Η ανυπόληπτη και σε παρακμή ΕΠΟ δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε τα αυτονόητα

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για την αστειότητα της «γνωμοδότησης» που ζητήθηκε από την περιβόητη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και αναρωτιέται για τις νομικές γνώσεις του - δικηγόρου - Μάκη Γκαγκάτση...

Μόνο ως «κρύο ανέκδοτο» (από εκείνα που παράγει κατά δεκάδες καθημερινά η απαξιωμένη ΕΠΟ) μπορεί να εκλάβει κανείς την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση της «να γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ σχετικά με το ποιο Καταστατικό ισχύει έναντι ποιου».

Από τη σχετική «γνωμοδότηση» θα προκύψει (υποτίθεται) η νομιμότητα της προσωπικής απόφασης του κ. Τζακ Φιλιππούση (του γνωστού από τους διαδρόμους του ΑΝΤ1) να συντάξει και να δημοσιοποιήσει ένα νέο Οργανόγραμμα Υπηρεσιών στην Ομοσπονδία.

Την πρόταση κατάθεσε ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης, δικηγόρος ο ίδιος, έγινε ασμένως αποδεκτή, άρα η Εκτελεστική Επιτροπή τελεί εν αναμονή μιας γνωμοδότησης, την οποία θα συντάξει η Νομική Υπηρεσία, η οποία πληρώνεται από την ΕΠΟ.

https://athlosnews.gr/avgenakis-meta-tis-epafes-me-fifa-kai-uefa-sto-nosiro-perivallon-tis-epo-tha-bei-telos/

Ο κ. Γκαγκάτσης, δικηγόρος ο ίδιος, δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως στον ελληνικό νομικό πολιτισμό τη νομιμότητα ενός καταστατικού ενός σωματείου του αστικού κώδικα και την έναρξη ισχύος του την αποφαίνονται τα αρμόδια δικαστήρια και καμία νομική υπηρεσία, ακόμη και αν αποτελείται από εφτά-οχτώ καθηγητές της Νομικής Σχολής.

Επίσης, δεν μπορεί να μη γνώριζε πως ακόμη και μετά την απόφαση για την έγκριση του νέου καταστατικού απαιτείται, για να παραχθούν έννομα αποτελέσματα, να εγγραφεί το νέο καταστατικό στο βιβλίο σωματείων του οικείου δικαστηρίου, απόσπασμα της εγγραφής λαμβάνει το αιτούμενο σωματείο και μόλις το πάρει ξεκινάει το γαϊτανάκι των νόμιμων ενεργειών.

Γιατί τότε ο κ. Γκαγκάτσης έριξε στο τραπέζι μια πρόταση που ο ίδιος γνωρίζει πως είναι έως αστεία (πέρα από μη νόμιμη), πως δεν μπορεί να προκύψει από αυτή κανένα έννομο αποτέλεσμα για την ΕΠΟ και πως στην πρώτη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα καταπέσει;

Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου (και του κ. Γκαγκάτση), πάντως η Εκτελεστική Επιτροπή (πλην Αγραφιώτη) έπεσε στην παγίδα και τώρα τελεί εν αναμονή μιας γνωμοδότησης, η οποία και καμία πρακτική αξία δεν έχει και τη νομιμότητα προσβάλλει και την ΕΠΟ θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως νομικοί με πολύ στενή σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο (ο ένας μάλιστα τέως πρόεδρος της ΕΠΟ) έβαλαν τα γέλια με την πρόταση, ενώ διαβεβαίωναν πως οι ίδιοι δεν πρόκειται ούτε το δαχτυλάκι τους να κουνήσουν αν δεν ολοκληρωθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου η προβλεπόμενη διαδικασία και το νέο καταστατικό καταστεί απολύτως νόμιμο.

Βεβαίως, κανένας δεν περιμένει η (πασί)γνωστη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ υπό τον περιώνυμο κ. Μπάρτζη να γνωμοδοτήσει σε βάρος του κ. Φιλιππούση και των όσων, ως άλλος Ναπολέων, αποφάσισε και δημοσιοποίησε, οι σχέσεις Φιλιππούση – Μπάρτζη είναι γνωστές και καταγεγραμμένες, μη λέμε τώρα τα αυτονόητα.

Δύο θεματάκια προκύπτουν από την ώρα που ο κ. Μπάρτζης θα γνωμοδοτήσει ότι « ε ισχύ βρίσκεται το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, αυτό του Αυγούστου 2021» (δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό μια απολύτως απαξιωμένη περσόνα):

Πρώτο, αν θα τον ακολουθήσουν στην γνωμοδότηση αυτή οι υπόλοιποι της Νομικής Υπηρεσίας, ιδίως εκείνοι που έχουν εμπειρία από προηγούμενες τροποποιήσεις καταστατικών της ΕΠΟ και είναι σε άμεση γνώση των διαδικασιών που ακολουθούνταν για να καταστούν νόμιμα

Δεύτερο, τι θα πράξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για ένα μέλος του (είναι μέλος του ΔΣΑ ο κ. Μπάρτζης) που γνωμοδοτεί πως ένα καταστατικό σωματείου του αστικού κώδικα τίθεται σε ισχύ μόλις εγκριθούν οι τροποποιήσεις από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου, συνεπώς δεν χρειάζεται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες.

Αυτή τη στιγμή πάντως ένα γεγονός είναι ξεκάθαρο: καμία άλλη νομική υπηρεσία Λίγκας ή ένωσης και κανένας δικηγόρος ένωσης – μέλους της ΕΠΟ δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν στη βέβαιη γνωμοδότηση του ότι «ο κ. Φιλιππούσης είχε κάθε δικαίωμα να ενεργήσει με βάση το νέο καταστατικό της ΕΠΟ», άρα το οργανόγραμμα των Υπηρεσιών είναι νόμιμο.

Ούτε πρόκειται να κινήσουν διαδικασίες συμπλήρωσης οργάνων που προβλέπονται στο νέο καταστατικό αν δεν πάρουν στα χέρια τους πλήρως νομιμοποιημένο το κείμενο, δηλαδή μετά από απόφαση ειρηνοδικείου και εγγραφή στο βιβλίο σωματείων.

Εννοείται, πως η πρώτη κατραπακιά αναμένεται άμεσα από τους θιγόμενους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που αντιδρούν στο νέο Οργανόγραμμα και έχουν αποφασίσει (έτσι ακούγεται) άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στην κατεύθυνση αυτή η διαβίβαση στις ΠΑΕ επιστολής της ΕΠΟ με την υπογραφή της κυρίας Μυρσίνης Ψαροπούλου με την ιδιότητα της «Διευθύντριας Ποδοσφαίρου» είναι βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους τους να κινηθούν δικαστικά.

Ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν σε αυτή την παρακμιακή, την ανυπόληπτη, την καθημαγμένη ΕΠΟ…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

LIVE STREAMING πόλο Ανδρών: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός

Παρακολουθήστε ζωντανά τον 2ο τελικό της Α1 πόλο Ανδρών ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 10-7: Πρωταθλήτριες Ελλάδας για 15η φορά οι Ερυθρόλευκες!

Ο Ολυμπιακός με... σκούπα στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 πόλο Γυναικών για 11η σερί χρονιά και έφτασε τα 15 τρόπαια σε μια σεζόν που ολοκληρώνεται με τον ιδανικότερο τρόπο για τις Ερυθρόλευκες

Η 12άδα του Ολυμπιακού για τον μικρό τελικό με τη Φενέρμπαχτσε

Αυτές είναι οι επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον μικρό τελικό του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε