23.7 C
Athens

Εθνική Ελπίδων: «Πάτησε» τη Λευκορωσία με εξαιρετικό Σουρλή και βλέπει… Euro (vid)

Με τέτοια φουρνιά ταλέντων, δεν φοβάται τίποτα η Εθνική Ελπίδων! Η ανανεωμένη ομάδα του Γιώργου Σίμου επικράτησε άνετα με 2-0 της αδύναμης Λευκορωσίας στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και έκανε ένα ακόμη βήμα για την απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Euro 2023, στα γήπεδα της Γεωργίας και της Ρουμανίας.

Με αυτό το τρίποντο η Ελλάδα «έπιασε» πρωτιά με 11 βαθμούς, έχοντας όμως δύο ματς παραπάνω από την δεύτερη Πορτογαλία με την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει μέχρι το φινάλε την πρώτη θέση.

Με πρωταγωνιστές τους Φώτη Ιωαννίδη και Βασίλη Σουρλή το σύνολο του Γιώργου Σίμου πήρε από νωρίς τα ηνία στο σκορ και διπλασίασε τα τέρματα του για το τελικό αποτέλεσμα (2-0) με τον Μπότο στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Σημειώνεται ότι την απ’ ευθείας πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση, αλλά και ο καλύτερος 2ος από τους συνολικά εννιά ομίλους. Οι υπόλοιποι οκτώ δεύτεροι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους playoffs, που είναι προγραμματισμένα για τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η σύνθεση της Εθνικής Ελπίδων:

Τζολάκης, Λύρατζης (84’ Θυμιάνης), Ζαγαρίτης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας, Ιωαννίδης (55’ Τερεζίου), Μπότος, Σουρλής (73’ Σαρδέλης).

Το ματς:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς