23.3 C
Athens

Γεωργιάδης: Εξετάζεται η είσοδος ανεμβολίαστων με rapid test στα σούπερ μάρκετ

Στο ενδεχόμενο το μέτρο του rapid test να επεκταθεί και στα σούπερ μάρκετ αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, επισημαίνοντας ωστόσο τις σημαντικές δυσκολίες που θα έχει η εφαρμογή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με ατελείωτες ουρές σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Προς το παρόν, πάντως, το μέτρο που εξετάζεται κυρίως για τα σούπερ μάρκετ είναι η είσοδος λιγότερων πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε παράλληλα στην εστίαση και τα παράπονα του κλάδου, κάνοντας λόγο για αχαριστία: «Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει νέα χρήματα είναι πάρα πολύ άδικο. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί τους πόρους που πήγαν στην εστίαση τούς στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και κατέληξε:

«Η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς