23.4 C
Athens

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης η Αμερικανίδα γυμνάστρια Σουνίσα Λι

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σουνίσα Λι, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, αποκάλυψε ότι πρόσφατα άγνωστοι την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού. Η Λι χαρακτήρισε την επίθεση που δέχθηκε στο Λος Αντζελες «αντιασιατική και ρατσιστική», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «PopSugar».

Η Λι εξήγησε ότι περίμενε ένα ταξί μαζί με φίλους της, όταν ένα αυτοκίνητο πέρασε δίπλα τους. Οι επιβαίνοντες, εξαπέλυσαν ύβρεις ρατσιστικού περιεχομένου και την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού στο χέρι της.

«Ημουν τόσο θυμωμένη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, γιατί έφυγαν γρήγορα», είπε η 18χρονη πρωταθλήτρια που κατάγεται από την Νότια Ασία και πρόσθεσε: «Δεν τους έκανα τίποτε. Είναι τόσο δύσκολο, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα μπορούσε να με βάλει σε μπελάδες. Απλώς το άφησα να συμβεί».

Η Λι δεν είναι η πρώτη αθλήτρια, θύμα του αντιασιατικού ρατσισμού, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, η Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής, Σακούρα Κοκουμάϊ, η οποία συμμετείχε στο Ολυμπιακό τουρνουά καράτε, είπε ότι στοχοποιήθηκε ενώ προπονείτο σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια από έναν άνδρα που εξαπέλυσε εναντίον της ρατσιστικές προσβολές, ενώ η Ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ, Κλόι Κιμ, αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι δεχόταν ρατσιστικές προσβολές στα social media, επί καθημερινής βάσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς