21.2 C
Athens

Μπουχαλάκης: Το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίνς

Με αφορμή τον επαναπατρισμό του Κρητικού χαφ ξετυλίγουμε το κουβάρι της μακράς ιστορίας του και ετοιμαζόμαστε για το... ποντάρισμα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού

Η σχέση Ολυμπιακού-Μπουχαλάκη ξεκίνησε το 2013, όταν οι Πειραιώτες τον αγόρασαν από τον Εργοτέλη έναντι 150.000 ευρώ. Ο 20χρονος, τότε, χαφ έμεινε δανεικός στην ομάδα της Κρήτης για ένα χρόνο, για να φορέσει τελικά τα αγαπημένα του ερυθρόλευκα το καλοκαίρι του 2014.

Ο Μίτσελ, τότε, τον πίστεψε και τον στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ερυθρόλευκης προετοιμασίας. Τον συμπεριέλαβε ακόμη στο διεθνές τουρνούα International Champions Cup, στο οποίο έλαβε μέρος, εκείνο το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός. Απέναντι στις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μίλαν ο Μπουχαλάκης ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες, ενώ στη νίκη, με 3-0, απέναντι στην τελευταία σημείωσε ένα τρομερό γκολ σχεδόν από τα 30 μέτρα.

Κάπως έτσι τον γνωρίσαμε όλοι… Και κάπως έτσι, ο Κρητικός χαφ έπεισε τον προπονητή του πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Συνολικά, τη σεζόν 2014-15 συμπλήρωσε  «σβηστά» 16 συμμετοχές και όλοι έδειχναν σίγουροι πως ο «Μπούχα» θα αποτελέσει, κάποια στιγμή στο μέλλον, βασικό γρανάζι της μηχανής των Πειραιωτών.

Ο Μάρκο Σίλβα, που ανέλαβε τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015, επίσης, τον πίστεψε και τον διατήρησε στο ρόστερ για την ερχόμενη σεζόν. Τον Αύγουστο, όμως, ήρθε ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός για τον Μπουχαλάκη, ο οποίος τον κράτησε έξω για σχεδόν τρεις μήνες. Νέος τραυματισμός με την επιστροφή του, δίμηνος αυτή τη φορά, κάτι που, φυσιολογικά, πήγε πολύ πίσω τον Κρητικό κεντρικό.

Τη σεζόν 2016-17, με τις διαδοχικές αλλαγές προπονητών στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Μπουχαλάκης συμπλήρωσε 17 συμμετοχές με 1 ασίστ στο ενεργητικό του, δίχως να δικαιώνει σε καμία περίπτωση τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν.

Μετά, λοιπόν και την αλλαγή στη διοίκηση της Νότιγχαμ Φόρεστ και την ανάληψή της από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε ο Κρητικός χαφ να γίνει κάτοικος νησιού για μια σεζόν, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Στην Αγγλία, ο «Μπούχα» έπαιξε 25 ματς και σκόραρε 2 φορές.

Την περασμένη βδομάδα ενημερώθηκε από τον Γιάννη Βρέντζο πως επιστρέφει στο Λιμάνι, αφού υπολογίζεται κανονικά από τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Χθες, βρέθηκε στην Πλατεία Αλεξάνδρας και έπειτα από συνομιλία που είχε με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Κριστιάν Καρεμπέ συμφωνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Σε μια σεζόν που, όπως φαίνεται, ο Ολυμπιακός θα στηρίξει τον ελληνικό κορμό και με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ανδρέας αποτελεί ένα στοίχημα για λογαριασμό του Πορτογάλου προπονητή, αφού αυτός ήταν που επέμεινε για τον επαναπατρισμό του. Ο «Μπούχα», λοιπόν, έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να καθιερωθεί στους ερυθρολεύκους.

Μένει να δούμε αν θα την εκμεταλλευτεί…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς