22.6 C
Athens

Επίσημο: Στα χέρια Τσέχου δισεκατομμυριούχου το 27% των μετοχών της Γουέστ Χαμ!

Το FWS σας είχε ενημερώσει από τις 28 Οκτωβρίου και η Γουέστ Χαμ το έκανε επίσημο σήμερα (10.11). Περί της μεταβίβασης του 27% των μετοχών της στον πανίσχυρο επιχειρηματία από τη Τσεχία, Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο λόγος, με την ομάδα του Λονδίνου να βλέπει την επόμενη μέρα υπό το φως των… δισεκατομμυρίων!

Η επένδυση που έκαναν οι Σαουδάραβες με τη Νιούκαστλ φαίνεται πως άνοιξαν την… όρεξη και για άλλες αντίστοιχες επενδύσεις σε μεγάλους αγγλικούς συλλόγους.

Η συγκεκριμένη είδηση φαίνεται ότι αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για τον Κρετίνσκι προκειμένου να απλώσει την περιουσία του και στο Νησί, μετά την ιδιοκτησία της Σπάρτα Πράγας, με σκοπό να μετατρέψει τα «Σφυριά» στην υπολογίσιμη δύναμη του παρελθόντος.

Ο Τσέχος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ενέργειας ενώ η αγορά, που όπως αναμενόταν έγινε μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη, με τον ίδιο να δίνει ένα ποσό μεταξύ 600.000.000 – 700.000.000 λιρών! Και όλα αυτά για αρχή.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Τσέχος επιχειρηματίας, τόνισε:

«Είμαι χαρούμενος που αυτή η λεπτομερής διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία. Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Εκτιμώ και σέβομαι πολύ την εξαιρετική ιστορία και την παράδοση της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, καθώς και την πιστή και παθιασμένη βάση υποστηρικτών της, καθώς και τον εξαιρετικά εμπνευσμένο ρόλο που παίζει σε πολλά κοινωνικά προγράμματα και πρωτοβουλίες.

Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη του Ομίλου τα τελευταία χρόνια ήταν ξεκάθαρη σε όλους και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού που πιστεύω ότι είναι ένα πολύ συναρπαστικό μέλλον μπροστά μου.

Έχοντας πάει πρόσφατα στο Στάδιο του Λονδίνου για να παρακολουθήσω την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, ξέρω ότι είναι μια απίστευτη στιγμή να γίνω μέλος της οικογένειας της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ. Νιώθω προνομιούχος που έχω τώρα την ευκαιρία να βοηθήσω όλους εδώ να οικοδομήσουν πάνω στις περήφανες παραδόσεις αυτού του μεγάλου συλλόγου».

Η σχετική ανακοίνωση της Γουέστ Χαμ στο Twitter:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς