17.1 C
Athens

Κούγιας: Αν υπήρχε συνοδηγός θα είχε πολτοποιηθεί (vid)

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για αμέλεια δύο οδηγών νταλικών οι οποίοι είχαν ατύχημα στην στροφή του Αερινού αφού οι δύο οδηγοί συγκρούστηκαν και στη συνέχεια οι νταλίκες τους ακινητοποιήθηκαν, κλείνοντας τον δρόμο για τους επερχόμενους οδηγούς.

«Φθάνοντας στα διόδια μετά την Λάρισα δεν μου λέει κανείς τίποτα και μετά από 5 λεπτά ξαφνικά, δεν βλέπω μπροστά μου. Μάλλον ο οδηγός της πρώτης νταλίκας αποκοιμήθηκε και ο άλλος οδηγός κόλλησε από πίσω, με αποτέλεσμα να κλείσουν η αριστερή και η διπλανή λωρίδα της από τα οχήματα.

» Το είδα στα 30 μέτρα, δεν πάτησα καν φρένο, έκανα μόνο έναν ελιγμό και από αυτό σώθηκα. Υπήρχε ένα κενό ενός μέτρου στο διάζωμα και εκεί πήγε το αυτοκίνητο, η θέση του οδηγού, ενώ η πλευρά του συνοδηγού έχει συνθλιβεί. Αν υπήρχε συνοδηγός θα είχε πολτοποιηθεί», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

» Δεν είχε προλάβει ούτε η αστυνομία να μας ειδοποιήσει, είχε γίνει προ 1 λεπτού το ατύχημα το άλλο, ούτε οι οδηγοί είχαν βάλει ένα τρίγωνο να ειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς.

» Το μόνο που σκέφθηκα ήταν τα παιδιά μου!» είπε ο ποινικολόγος, αναφέροντας πως «σε ελάχιστο χρόνο ήρθαν οι αστυνομικοί και αμέσως ήρθαν και διασώστες, γιατί δεν μπορούσα να βγω από το αυτοκίνητο», προσφθέτοντας πως «αν δεν ήμουν καλός οδηγός, θα είχα κολλήσει από πίσω από το φορτηγό, αν δεν είχα κάνει τον ελιγμό».

Τέλος ποινικολόγος τόνισε ότι «με έσωσε ότι το διαχωριστικό είναι στρογγυλό στο κάτω μέρος και στενεύει όσο ανεβαίνει, είχε μικρή κλίση και έτσι το αυτοκίνητο ανέβηκε πάνω στο διάζωμα και σώθηκα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς