20.7 C
Athens

Καπραβέλος: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλιώς θα έχουμε ασθενείς στα πάρκινγκ των νοσοκομείων

Τη δραματική χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Είχαμε 105 προσελεύσεις λόγω κορωνοϊού στο νοσοκομείο και άλλοι τόσοι έφυγαν, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δεν έχουμε άλλες κλίνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για περιστατικά οικογενειακών τραγωδιών, όπως μια 58χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη, τη στιγμή που λίγα 24ωρα νωρίτερα ο σύζυγός της είχε χάσει τη ζωή του από τον ιό.

Σύμφωνα με τον διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, ο αριθμός των εισαγωγών είναι τόσο μεγάλος που ακόμα και 100 κλίνες να ανοίξουν δε θα είναι αρκετές. Εξέφρασε μάλιστα τον φόβο πως με αυτόν τον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων και αν δεν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος και θα φτάσουμε στο σημείο να νοσηλεύονται ασθενείς στα παρκινγκ, όπως στη Ρουμανία.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς