15.8 C
Athens

Γιάννης: Κρατάω και ζω την κάθε στιγμή, ώστε να μπορώ να τα λέω στα παιδιά μου σε 20 χρόνια από τώρα

Γιάννης και Θανάσης ζουν -ξανά- το απόλυτο όνειρο, αναβιώνοντας κάτι από τις μαγικές στιγμές του περασμένου Ιουλίου, όταν και στέφθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ με τους Μπακς.

Ο λόγος; Η λαμπερή και σίγουρα αξέχαστη επίσκεψή τους στον Λευκό Οίκο προκειμένου να τιμηθούν όπως τους αξίζει από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σε μία εικόνα που μας γεμίζει ξανά με άπλετη υπερηφάνεια για αυτά τα παιδιά που από τις φτωχές γειτονιές στα Σεπόλια έφτασαν μέχρι την κορυφή του κόσμου.

https://athlosnews.gr/oi-baks-ston-lefko-oiko-i-sygkinisi-mesa-apo-ta-logia-tou-gianni-kai-i-apotheosi-tou-bainten/

Όλα αυτά με σκληρή δουλειά, επιμονή και μία ομάδα που πίστεψε στο αμέτρητο ταλέντο τους. Από τη μία ο απόλυτος MVP των τελευταίων δύο σεζόν στο NBA, Γιάννης, και από την άλλη το «θηρίο» που δεν μπορείς με τίποτα να ημερεύσεις, αλλά κρύβει μέσα του την καρδιά ενός μικρού παιδιού. Ο Θανάσης.

Μετά την αξέχαστη εμπειρία της επίσκεψης στο Οβάλ Γραφείο, ο «δικός μας» Γιάννης έδειξε να είναι γεμάτος με περηφάνεια και ευγνωμοσύνη για τα όσα ζει, λέγοντας χαρακτηριστικά «κοιτάζω και προσπαθώ να κρατήσω τα πάντα ώστε να μπορώ να τα λέω στα παιδιά μου σε 20 χρόνια από τώρα. Ελπίζω βέβαια να ξανάρθω εδώ ξανά. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία».

Αναλυτικά τα λόγια του «Greak Freak» στο κανάλι του NBA κατά την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο:

«Ήταν μία απίστευτη εμπειρία. Πήγα σε διαφορετικά δωμάτια, σε διαφορετικά γραφεία. Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο, μου έδωσε μία υπογεγραμμένη μπάλα, του έδωσα κάποια υπογεγραμμένα παπούτσια. Δεν ήξερα το μέγεθος παπουτσιών που φοράει οπότε του έδωσα το νούμερο «17.5». Ελπίζω να του κάνουν!

Είχα την ευκαιρία να ανέβω και να μιλήσω για την ομάδα και την εμπειρία μου από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πρόεδρος ήξερε τα πάντα για εμάς και το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείς ως δεδομένο.

Δουλέψαμε τόσο σκληρά και η ζωή κυλάει τόσο γρήγορα. Παίξαμε ένα ματς χθες και ακολουθεί ένα ματς αύριο και ποτέ δεν έχεις την ευκαιρία να κάτσεις κάτω και να εκτιμήσεις αυτές τις στιγμές. Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω τώρα να εκτιμήσω την στιγμή.

Κοιτάζω και προσπαθώ να κρατήσω τα πάντα ώστε να μπορώ να τα λέω στα παιδιά μου σε 20 χρόνια από τώρα. Ελπίζω βέβαια να ξανάρθω εδώ ξανά. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς