16.1 C
Athens

CEV Cup: Η Ζενίτ Καζάν θα δώσει δύο εκτός έδρας ματς με αντάλλαγμα κόστος διαμονής και εισιτήρια

Η φάση των «32» του CEV Cup ξεκινά την Τρίτη (9/11) με τη Ζενίτ Καζάν να αντιμετωπίζει στην Εσθονία την Τάρτου στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Η ρεβάνς δεν θα διεξαχθεί στη Ρωσία καθώς ο εσθονικός σύλλογος ζήτησε μια… μικρή διευκόλυνση η οποία έγινε αποδεκτή.

Ποια είναι αυτή; Να δώσει στην έδρα της – και μάλιστα μέσα σε διάστημα δύο ημερών (9 και 10 Νοεμβρίου) – τα δύο παιχνίδια. Η Ζενίτ Καζάν συμφώνησε και η CEV έδωσε το πράσινο φως σύμφωνα με το BO Sport.

Ο λόγος που η εσθονική ομάδα υπέβαλε το αίτημα είναι το ότι ένα ταξίδι στο Καζάν θα κόστιζε πολύ ακριβά (η απόσταση είναι περίπου 1.500 χλμ. και χρειάζονται ανταποκρίσεις) αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία με τον κορωνοϊό.

Ως αντάλλαγμα, η Τάρτου προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής για την ομάδα του Καζάν καθώς και τα γεύματα της αποστολής, ενώ θα της πληρώσει και τα εισιτήρια αναχώρησης με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, εκεί όπου η ομάδα του Αλεξέι Βερμπόφ θα δώσει μια μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα στις 13/11.

Σημειώνεται πως η Ζενίτ Καζάν πήρε wild card για να παίξει στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση (πέρυσι τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα και είχε πάρει εισιτήριο για το Challenge Cup), ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την αυστριακή Ζαντρούγκα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς