23.3 C
Athens

Στάνκοβιτς: Όταν σου κάνει πρόταση ένας κορυφαίος σύλλογος όπως η ΑΕΚ, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δεν έχει μετανιώσει στιγμή για την απόφασή του να επιλέξει την ΑΕΚ ως επόμενο σταθμό της καριέρας του, ξεκαθαρίζοντας με κάθε αφορμή ότι ήταν η πιο σωστή επιλογή για τον ίδιο.

Ο Αυστριακός κίπερ της Ένωσης σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε εφημερίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε στα έντονα παράπονα που έχει από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του, αλλά και τα ΜΜΕ που σε κάθε ευκαιρία τον «έκραζαν», καθώς και στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση ενός «κορυφαίου συλλόγους τη Ευρώπης», όπως χαρακτήρισε την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο δίκτυο «Heute-Zeitung»:

«Πρώτα απ’ όλα, χρειαζόμουν άμεσα μια αλλαγή σκηνικού. Και ο λόγος είναι ότι μερίδα των οπαδών και των ΜΜΕ έχασαν την αντικειμενικότητά τους και απλά περίμεναν τα λάθη μου. Δεν με εκτιμούσαν, παρότι ήμουν ο μόνος Αυστριακός τερματοφύλακας, που έπαιζε στο Champions League και ήμουν ο πρώτος Αυστριακός τερματοφύλακας στη Σάλτσμπουργκ για πολύ καιρό», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω από την Αυστρία. Ρώτησα τον ατζέντη μου τι μπορώ να κάνω στο εξωτερικό. Όταν ένας κορυφαίος σύλλογος, όπως η ΑΕΚ, ενδιαφέρθηκε, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά».

Όσο για τη μη κλήση του από τον Φράνκο Φόντα στο EURO, είπε: «Δεν είχα ποτέ προβλήματα μαζί του. Όμως, δεν μου μίλησε ποτέ. Ίσως δεν του αρέσει ο τύπος μου. Δεν θα στενοχωρηθώ επειδή κάθομαι στον πάγκο, αλλά δεν θα είμαι και χαρούμενος για αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η μη κλήση μου στην αποστολή του EURO, με πλήγωσε πολύ. Έπεσα θύμα του λαϊκισμού. Αν με καλέσει, θα πάω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, επειδή αγαπώ να αγωνίζομαι για τη χώρα μου. Αλλά δεν είναι ότι περιμένω εναγωνίως για την κλήση μου».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς