22.1 C
Athens

Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς» – Ολοταχώς για 10.000 κρούσματα

Για την εξαιρετικά δύσκολη νύχτα που πέρασε λόγω κορωνοϊού το νοσοκομείο Γεννηματάς μίλησε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, προειδοποιώντας ότι με αυτόν τον ρυθμό αύξησης κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα.

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία. Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα. Αν δεν εμβολιαστούμε να ανεβάσουμε το ποσοστό στο 80% δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» ξεκαθάρισε.  

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε ότι η κατάσταση με τα ράντζα αποτελεί πλέον πραγματικότητα σε όλες τις κλινικές και όχι μόνο στο «Γεννηματάς».

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ, δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία και δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς