20.5 C
Athens

Λουτσέσκου: Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα να παλεύει για τίτλους

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και στάθηκε εκ νέου στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας, ξεκαθαρίζοντας πως μια νίκη σαν αυτή ανεβάζει κατά πολύ το ηθικό της ομάδας του.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η ομάδα του έδειξε σήμερα πως έχει το μέταλλο του πρωταθλητή: «Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα να παλεύει για τίτλους, υπάρχουν θέματα όσον αφορά την ψυχολογία, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε, παρόλα αυτά είμαστε μία ομάδα που αγωνίζεται και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οπότε κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα για εμάς. Θεωρώ πως σήμερα δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, καταφέραμε να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και νομίζω ότι κυριαρχήσαμε και πήραμε ένα τρίποντο, το οποίο αξίζαμε με βάση την εικόνα του αγώνα».

Για το αν δυσκόλεψε η αποχώρηση του Βιεϊρίνια την ανάπτυξη από την άμυνα: «Eίναι δύσκολο να τον αντικαταστήσει κάποιος στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται ο Αντρέ, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πραγματικά δεν έχει κάποιο άγχος όταν αγωνίζεται, μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις. Παρόλα αυτά ο Ροντρίγκο μας έδωσε κάποια θετικά στοιχεία, δεν είναι καθόλου εύκολο όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ειδικά σε μία τέτοια ατμόσφαιρα να ανταπεξέλθεις άμεσα αλλά θεωρώ πως ο Ροντρίγκο μας βοήθησε πολύ.

Noμίζω πως δεν είναι φυσιολογικό οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργούμε, να μπορούμε να βγάλουμε τη μπάλα τόσο εύκολα με ανάπτυξη από την άμυνά μας, νομίζω ότι δεν γίνεται να κάνουμε 100 ενέργειες και στις 100 να το καταφέρουμε, ένα από τα δυνατά στοιχεία του Παναθηναϊκού είναι η πίεση και η ένταση την οποία ασκεί, ειδικότερα όταν κάνει ο αντίπαλος την ανάπτυξη από την άμυνα, η μοναδική ομάδα στον κόσμο που κατάφερε να έχει πιθανότητα να σκοράρει μετά από κάθε τέτοια ανάπτυξη ήταν η Μπαρτσελόνα επί του Γκουαρντιόλα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως σήμερα είχαμε πάρα πολλές ωραίες ενέργειες, καταφέραμε αρκετές φορές να φύγουμε από την πίεση του Παναθηναϊκού και νομίζω ότι λειτούργησε πολύ θετικά».

 

 

Για το αν η νίκη σε αυτό το σημείο του δίνει αυτό που θέλει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης: «Νομίζω ότι τέτοιες νίκες σαν τη σημερινή, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός, σου δίνουν σίγουρα τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να καταφέρεις πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πάρεις τους τρεις βαθμούς, δείξαμε μία σιγουριά, μία διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, εκμεταλλευτήκαμε τα διαστήματα, είχαμε την κατοχή, ήταν μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι οπότε νομίζω πως αυτή η νίκη πραγματικά μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Μία ομάδα χτίζεται με την αυτοπεποίθηση αλλά παρόλα αυτά πρέπει να έχει και γερά θεμέλια, αυτά τα θεμέλια μπαίνουν από τις νίκες, από τα καλά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις παράλληλα».

Για το πώς προετοίμασε τους παίκτες του για να ανταποκριθούν μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη σε έναν δύσκολο αγώνα και αν έκανε κάτι ειδικότερα για την αμυντική γραμμή στο κομμάτι της ψυχολογίας:

«H προετοιμασία του παιχνιδιού έγινε όπως και η προετοιμασία των υπόλοιπων παιχνιδιών, δεν υπήρχε και πάρα πολύς χρόνος, την επόμενη μέρα του αγώνα αρχίσαμε να προετοιμάζουμε το παιχνίδι με ένα μικρό μέρος του συνόλου μας καθώς οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να αγωνιστούν μιας και είχαν παίξει την προηγούμενη νύχτα στο παιχνίδι. Θεωρώ πως όταν υπάρχουν κάποια αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνονται κάποιες κουβέντες ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες, ανάμεσα και στους ποδοσφαιριστές, είναι κάτι που το θεωρώ εντελώς φυσιολογικό, κάθε μέρα στο ποδόσφαιρο δημιουργείται μία διαφορετική κατάσταση. Υπάρχει μία δυναμική που αλλάζει οπότε τα θεωρώ αναγκαία.

Είμαι χαρούμενος γιατί οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν πως ναι μεν παίξαμε καλά αλλά δεν αξίζαμε την ήττα, η αμαρτία μας ήταν πως μετά την ενέργεια του 1-0 που προηγηθήκαμε, αλλάξαμε προσέγγιση στο παιχνίδι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό. Ήταν ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να χάσει. Είναι ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Oι παίκτες κατάλαβαν πως αν αγωνιστούν αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη και έχοντας τη δυνατότητα να διαχειριστούν το παιχνίδι θα κερδίζουμε όπως κάναμε σήμερα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς