24.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3: Διπλό με πέναλτι… παραγγελιά! (vid)

Χάρη σε ένα πέναλτι που θα συζητηθεί πολύ, o ΠΑΟΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κούρτιτς, που σκόραρε δις, νίκησε στη Λεωφόρο και έφτασε στο -1 από την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» (1-3) από την… κρύα Λεωφόρο, που παρά το εξαιρετικά αμφισβητούμενο πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση έμεινε να παρακολουθεί τους παίκτες του Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν μία πολύ σημαντική νίκη για την οικονομία του πρωταθλήματος, σε ένα ντέρμπι που επικράτησε η πιο ποιοτική και συνάμα τυχερή ομάδα, που πλέον μετράει τα περισσότερα κερδισμένα (5) πέναλτι, κι ας είμαστε ακόμα στην 9η αγωνιστική.

Το πέναλτι του Κούρτιτς που εν πολλοίς έκρινε την αναμέτρηση στο ντέρμπι της Λεωφόρου:

Η απόλυτη σιγή που επικράτησε στο γήπεδο της Λεωφόρου μετά το αμφισβητούμενο πέναλτι που υπέδειξε ο Ντελ Θέλο Γκράντε «δείχνει» πολλά και τρομάζει τη συνείδηση κάθε φιλάθλου, μόνο στη σκέψη του τι θα ακολουθούσε αν γινόταν κάτι παρόμοιο με πρωταγωνιστή έναν παίκτη του Ολυμπιακού.

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, μετουσιώνοντας την υπεροχή του σε προβάδισμα με τον Τσούμπα Άκπομ μόλις στο 13′

Ο Δικέφαλος είχε διπλή ευκαιρία με τον Μουργκ για να κάνει το 0-2 στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο είδε τον «πρώην» Ζοσέ Μαουρίσιο να τον πληγώνει ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, όταν και μετά από αλλεπάλληλες προσποιήσεις εκτέλεσε υπέροχα τον όρθιο Πασχαλάκη για το 1-1.

Σε ένα ντέρμπι με αρκετά καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ιδίως στο δεύτερο μέρος, τα πάντα κρίθηκαν στις επεμβάσεις των δύο γκολκίπερ και την αμφιλεγόμενη φάση του 83ου λεπτού.

Οι σπουδαίες φάσεις των δύο ομάδων στο 1-1, πριν το πέναλτι – παραγγελιά του Γκράντε:

Σε μία διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Μιχαηλίδη και Βιγιαφάνες ο πολύπειρος Ισπανός ρέφερι προτίμησε να δει μόνο το μαρκάρισμα του Αργεντίνου, αφήνοντας εκτός πλάνου και σκέψης το γεγονός ότι ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ βρίσκει τον αντίπαλό του χαμηλά.

Με λίγα λόγια, μία περίπτωση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί άνετα ως επιθετικό φάουλ, έκρινε με μεγάλη ευκολία και… κατανόηση από την πράσινη εξέδρα το τελικό σκορ στη Λεωφόρο, με τον ανεβασμένο Κούρτιτς να εκτελεί ψύχραιμα και σε δύο δόσεις, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα, έβαλε το κερασάκι στην ασπρόμαυρη τούρτα εντός των Αθηνών με μία άρτια εκτέλεση φάουλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-3

Διαιτητής: Ντελ Θέρο Γκράντε (ΙΣΠ)

Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Άκπομ, Τέιλορ, Χουανκάρ, Αλεξανδρόπουλος, Καρλίτος, Βιγιαφάνες

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Aλεξανδρόπουλος (57’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (57’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (79’ Μακέντα), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (33’ Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (86’ Σφιντέρσκι).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς