18.3 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Να μη χαθεί άλλο έδαφος…

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συγκρούονται απόψε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με μοναδικό σκοπό τη νίκη, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια εντός έδρας, αφού την προηγούμενη αγωνιστική είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι χωρίς σκορ κόντρα στον ΟΦΗ και σήμερα θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σερί. Στις 2 Φεβρουαρίου 2020, είχαν νικήσει τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που ήταν ισόπαλο στο ημίχρονο. Από τότε δεν έχουν κερδίσει άλλο, εφόσον δεν προηγήθηκαν στο ημίχρονο. Σε 17 αγώνες προηγήθηκαν στο ημίχρονο και 16 φορές νίκησαν μια έχασαν. Σε 9 αγώνες, που ήταν ισόπαλοι στο ημίχρονο, επτά φορές ήλθαν ισόπαλοι και δύο έχασαν. Και σε τέσσερις αγώνες που ήτα πίσω στο σκορ, τρεις φορές έχασαν και μια έφεραν ισοπαλία. Στους 13 τελευταίους αγώνες στο «Απόστολος Νικολαϊδης» δηλαδή που δεν προηγήθηκε στο ημίχρονο, δεν νίκησε!

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς νίκησαν τον Απόλλωνα Σμύρνης με το εμφατικό 4-1, σε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και σήμερα θα επιδιώξουν να περάσουν αλώβητοι από την έδρα των Πράσινων.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται δυνατός ως τώρα κυρίως εκτός έδρας. Έχασε την Πέμπτη στην έδρα του από την Κοπεγχάγη, ομάδα που την είχε κερδίσει μέσα στη Δανία πριν από λίγες μέρες.
Σε όλες τις διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες εντός και έξι εκτός. Έχει χάσει δύο παιχνίδια εκτός και δύο εντός.

Έχει σκοράρει και στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μαζί με τα ευρωπαϊκά γίνονται 11.

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 66
Ισοπαλίες: 33
Νίκες ΠΑΟΚ: 43

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 46
Ισοπαλίες: 17
Νίκες ΠΑΟΚ: 8

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς