18.3 C
Athens

Απόλλων – ΑΕΚ 2-2: Με ξένους διαιτητές είναι… δράμα! (vid)

Η παρουσία ξένου (Πορτογάλου) διαιτητή αποδείχθηκε... καταδικαστική για την Ένωση, η οποία άφησε βαθμούς στη Ριζούπολη για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα σε επίπεδο Super League - Δεύτερο ματς για την ΑΕΚ με ξένους διαιτητές φέτος, δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα μετά το 2-0 στην Τούμπα

Φλέρταρε με απώλεια βαθμών στην προηγούμενη αγωνιστική παρότι ο Διαμαντόπουλος είχε… κέφια, τελικά γκέλαρε απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (2-2). Η ΑΕΚ παρότι είχε ευκαιρίες και δοκάρι και ενώ προηγήθηκε νωρίς δεν κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης που συνήθιζε να έχει μόνο νίκες τα τελευταία (πολλά) χρόνια.

 

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ όρισε Πορτογάλο διαιτητή και για δεύτερη φορά φέτος ξένος ανέλαβε να διευθύνει παιχνίδι της ΑΕΚ, αφού η πρώτη ήταν με τον ΠΑΟΚ όπου γνώρισε την ήττα. Σύμπτωση; Θα φανεί και στα επόμενα παιχνίδια. Το βέβαιο είναι πως η Ένωση πέταξε βαθμούς για πρώτη φορά επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη παρουσιάζοντας σοβαρά ζητήματα στην αμυντική της λειτουργία.

Από την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στην καρδιά της περιοχής, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε εκπληκτικό άλμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη για το 0-1. Ήταν ένα γκολ που ήρθε δίκαια βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, με τον Απόλλωνα να αμύνεται χαμηλά και να δέχεται τρομακτική πίεση και διψήφιο αριθμό κόρνερ.

 

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε τα πάντα για να κρατήσει ζωντανή την Ελαφρά Ταξιαρχία ώστε εκείνη να φτάσει τελικά στην ισοφάριση στη μεγαλύτερη στιγμή που δημιούργησε στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 41′.

Από βαθιά μπαλιά στα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Μαρτίνες που έβγαλε γλυκιά σέντρα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Ιωαννίδης με φοβερή κεφαλιά έκανε το 1-1.

 

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έκλεισε καλύτερα τους χώρους και με εξαίρεση το δοκάρι που είχε ο Σιμόες στο 58′, η πίεση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στο πρώτο μέρος. Ο Απόλλων βρήκε κενούς χώρους και με τον πρώην παίκτη του Αργύρη Γιαννίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Παμλίδη έφτασε στο 2-1.

Ο έμπειρος φορ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ρότα με τον Βράνιες προσπάθησαν να τον ρίξουν κάτω, η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη που εκτέλεσε αλλά ο Στάνκοβιτς είχε απάντηση, όχι όμως και στον Παμλίδη που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από την απόκρουση και έκανε το 2-1 με κεφαλιά.

 

Η Ένωση κατάφερε να βρει την ισοφάριση στο 80′ με την απίθανη κεφαλιά του Αραούχο από τη σέντρα του Άμραμπατ και στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε για τα καλά, ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό παρά την πίεση που άσκησαν οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι φλέρταραν με τρίτο γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, αλλά ο MVP Κότσαρης με εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία κράτησε το 2-2.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ 2-2

Σκόρερ: 62′ Παμλίδης, 41′ Ιωαννίδης / 80′ Αραούχο, 13′ Λιβάι Γκαρσία

Γήπεδο: Γ. Καμάρας – Ριζούπολη

Διαιτητής: Πινέιρο (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Μπαξεβανίδης, Ιωαννίδης, Ντεντάκης, Κάστρο / Τζαβέλλας, Αραούχο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες (32΄ λ.τρ. Ντεντάκης), Άλβες, Φατιόν, Κάστρο, Παμλίδης (90΄ Παπαγεωργίου), Μαρτίνες (81΄ Ματέι), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (89΄ Φαν Λα Πάρα)

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (84΄ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (72΄ Χατζισαφί), Σιμόες (84΄ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (66΄ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (72΄ Αμραμπατ), Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς