21.5 C
Athens

Καλμαζίδης: Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πάντα μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο

Για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, τα ιδιαίτερα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον κόσμο στην Πυλαία και τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης μίλησε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου υπογράμμισε τη σημασία η ομάδα του να παραμείνει συγκεντρωμένη ενόψει της δύσκολης συνέχειας και ξεκαθάρισε πως «στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχουμε πάντα ένα επιπλέον κίνητρο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Metropolis»:

«Κάναμε τρία παιχνίδια. Είχαμε λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε ενδιάμεσα και να δούμε ποια λάθη πρέπει να διορθώσουμε. Τώρα ξεκινάει ένας μήνας φωτιά με συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια στην Ευρώπη, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό και μας εξιτάρει κιόλας.

Έχουμε δρόμο ακόμη, όπως και όλες οι ομάδες τέτοια εποχή. Δεν είμαστε στα καλύτερά μας σε ετοιμότητα. Άλλο είναι η προετοιμασία και άλλο τα επίσημα ματς που έχουμε παίξει μόλις τρία. Δεν έχει φανεί ακόμη σε τι κατάσταση είναι οι ομάδες. Όλες θα βελτιωθούν και θα εξελιχθούν. Σίγουρα η ομάδα μας έχει να δώσει περισσότερα» είπε αρχικά και συνέχισε για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό για το Λιγκ Καπ:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι πλεονέκτημα ότι το δεύτερο παιχνίδι είναι στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα φανεί ανάλογα με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είναι το πως θα εμφανιστούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο την προκειμένη στιγμή. Σίγουρα παίζει ρόλο και η έδρα, ειδικά στην Ελλάδα που ξέρουμε τι δύναμη δίνει. Αυτό που θα παίξει πιο μεγάλο ρόλο, όμως, είναι η ετοιμότητα της κάθε ομάδας.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πάντα μας προβληματίζει αγωνιστικά. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να κρατήσουν έναν κορμό και αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα. Και εμείς, όμως, όταν μπαίνουμε σε αυτούς τους αγώνες έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο.»

Για την δυναμική που παίρνει η ομάδα από τον κόσμο, ανέφερε: «Εμείς θέλουμε πάντα τον κόσμο δίπλα μας για να τον ζεσταίνουμε και να μας ζεσταίνει. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς όλους και αυτό είναι θετικό και εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ανταποδώσουμε με την αγωνιστικότητά μας, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Με τον κορωνοϊό υπάρχει ακόμη φόβος, αλλά πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί και θα έρχεται στην πορεία όλο και πιο πολύς κόσμος στο γήπεδο.»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς