26.1 C
Athens

Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Δεν υπάρχει φέτος ματς που να στραβώνει για τον Ολυμπιακό και να κάνει τους φίλους της ομάδας να νιώθουν ανασφάλεια. Το ΣΕΦ έχει μετατραπεί ξανά σε απόρθητο φρούριο και η ομάδα σε μια αμυντική μηχανή, ικανή να στραγγαλίσει όποιον κάνει το λάθος να αμφισβητήσει την κυριαρχία της.

Η τελευταία ομάδα που το κατάλαβε καλά αυτό ήταν η Μονακό. Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στο ΣΕΦ, στηρίχτηκαν στα αθλητικά τους προσόντα κι έβαλαν δύσκολα στους Ερυθρόλευκους για 15 λεπτά, όμως κάπου εκεί ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά ότι φέτος είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Όποιος θυμάται την ταινία που είχε σπάσει τα ταμία στα τέλη των ’80s και τις αρχές των ’90s, γνωρίζει ότι ο Μπρους Γουίλις έκανε απίθανα πράγματα για να σώσει τις ΗΠΑ από φοβερούς τρομοκράτες. Στην περίπτωση του φετινού ισχύουν τα απίθανα πράγματα, όμως τρομοκράτες είναι οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού που δεν αφήνουν κανέναν να μπορέσει να πιστέψει ότι θα φύγει νικητής από τον μεταξύ τους αγώνα.

https://athlosnews.gr/olybiakos-monako-86-65-o-nomos-tou-sef/

Το έκαναν μόνο η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ. Όμως η πρώτη για να το πετύχει ο Μίροτιτς ακόμα εκτελεί βολές, ενώ και οι Ρώσοι στάθηκαν τυχεροί στην έδρα τους, παίρνοντας μια νίκη με την ψυχή στο στόμα!

Στα πιο φρέσκα τώρα, χθες στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έδειξε για μια ακόμα φορά τρομερά αντανακλαστικά όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα η ομάδα του Μπαρτζώκα ζέστανε τις μηχανές της στα μέσα του β’ δεκαλέπτου και τελικά ανάγκασε και τη Μονακό να υποκλιθεί και να επιστρέψει στο σπίτι της έχοντας αρπάξει μια διαφορά 21 πόντων.

Σε μια βραδιά που η αστοχία του Ολυμπιακού ήταν εκνευριστική, οι Ερυθρόλευκοι μέσα από την άμυνά τους έκαναν τα δύσκολα εύκολα και κατάφεραν να ξεμπλέξουν με υποδειγματικό τρόπο από τις περιπέτειες που πήγαν να τους βάλουν οι Μονεγάσκοι.

Ο Ολυμπιακός φέτος είναι η ομάδα που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει στα χρόνια της κυριαρχίας του. Μπορεί να λείπει ο σούπερ ηγέτης (Σπανούλης) όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει ένα τρομερό σύνολο με ρόλους που ο ένας παίκτης συμπληρώνει τον άλλον και όλοι μαζί συνθέτουν μια εκπληκτική ομάδα, ικανή να συνθλίψει οποιονδήποτε αντίπαλο ακόμα κι όταν είναι σε μέτρια βραδιά.

Οι Ερυθρόλευκοι σκορπούν ενθουσιασμό στους φίλους τους και τρόμο στους αντιπάλους τους. Το βράδυ της Παρασκευής 5/11 η ομάδα του Πειραιά δέχθηκε 27 πόντους στην πρώτη περίοδο και στη συνέχεια στράβωσε τόσο πολύ, που ανάγκασε τη Μονακό να πετύχει μόλις 25 στις δύο επόμενες!

Μπλακ άουτ έπαθαν οι Μονεγάσκοι, που τελικά αποδέχτηκαν τη μοίρα τους και περιορίστηκαν σε ρόλο θεατή στο τέλος, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να δώσει μια ακόμα μοναδική παράσταση μπροστά στο κοινό του!

Πλέον έχει έξι νίκες στην έδρα του και δύο ήττες μακριά από αυτή. Βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης και έχει βάλει από τώρα τις βάσεις για πρόκριση στα play offs.

Σημαντικότερο όμως από αυτά είναι το γεγονός ότι έχει κερδίσει απόλυτα τον κόσμο του. Ότι φεύγοντας οι φίλοι του από το ΣΕΦ ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο ματς της ομάδας. Οι αγώνες του είναι Ολυμπιακές γιορτές, βγαλμένες μέσα από το πρόσφατο ένδοξό του παρελθόν.

Τότε που σε κάθε αγώνα πάλευαν όλοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κι ανάγκαζαν τους ξένους σπίκερ να φωνάζουν ότι είναι ομάδα του πεπρωμένου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει χτίσει ένα σύνολο που δεν αφήνεται στη μοίρα του, αλλά την οδηγεί. Όσο ο Ολυμπιακός έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, τόσο θα τρομάζει κάθε αντίπαλο και θα πορώνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του.

Και τώρα με την προσθήκη του Έισι, αν όλα πάνε καλά και ο παίκτης προσαρμοστεί στο μπάσκετ της ομάδας, ετοιμαστείτε για μια νέα και ακόμα πιο… άγρια εκδοχή του Die Hard…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς