22.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Μια συγγνώμη ψεύτικη και το ντεφορμάρισμα του Μαρτίνς

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ομάδα του Πειραιά στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου τις δύο πρώτες αγωνιστικές οι Πειραιώτες είχαν συγκεντρώσει έξι βαθμούς και έδειχναν σίγουροι για την πρόκριση.

Ακολούθησαν οι δύο αγώνες με την ομάδα της Γερμανίας, στους οποίους ο Ολυμπιακός γνώρισε ισάριθμες ήττες κι έδωσε το δικαίωμα στην Άιντραχτ να στρογγυλοκάτσει στην κορυφή της βαθμολογίας και να κλειδώνει ουσιαστικά την πρόκριση, αφού για να βγει πρώτη πλέον η ομάδα του Πειραιά πρέπει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να κάνει δύο νίκες και οι παίκτες της Φρανκφούρτης ισάριθμες ήττες. Δύσκολο αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ.

Είναι κουραστικό να μιλάμε και να γράφουμε για τη διαιτησία, ειδικά μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία γεμίζουν τον κόσμο με έντονα συναισθήματα, όμως -δυστυχώς- είναι και αυτή μέσα στο παιχνίδι και πολλές φορές παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Χθες στο Φάληρο ζήσαμε μια -ακόμα- από αυτές τις φορές που οι κύριοι που διευθύνουν έναν αγώνα, τον κρίνουν κιόλας με τις αποφάσεις τους. Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπάρκοκ πέφτει εντελώς άτσαλα με τις σχάρες στον Ρέαμπτσιουκ και ο διαιτητής αρχικά δε δίνει ούτε καν το φάουλ. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού σφάδαζε στο χορτάρι, στο ριπλέι φάνηκε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μαρκάρισμα που τιμωρείται με κόκκινη κάρτα, όμως ο ποδοσφαιριστής της Άιντραχτ τελικά τιμωρείται με κίτρινη. Στο τέλος του αγώνα μάλιστα οι διαιτητές ζήτησαν συγγνώμη από τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά κι εδώ ταιριάζει άψογα το ρητό που λέει ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο…

Απορία: Μέσα από το γήπεδο αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο διαιτητής δεν θα έβγαζε κάρτα στον Μπάρκοκ. Το έκανε με αρκετή καθυστέρηση και μάλλον έπειτα από υπόδειξη κάποιου συναδέλφου του. Δεν ήξερε να του πει ότι παραλίγο ο Μπάρκοκ να αφήσει τον αστράγαλο του Μολδαβού στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης;

Πάμε παρακάτω όμως. Για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από την Άιντραχτ έγιναν πολλά πέραν της διαιτησίας. Οι Πειραιώτες είχαν καλύτερη εικόνα από την ομάδα της Φρανκφούρτης μέσα στο γήπεδο, όμως δεν την εξαργύρωσαν για δύο λόγους: Πρώτον διότι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα που πήραν με τον Ελ Αραμπί και δεύτερον επειδή η άμυνα του δεν πατούσε καλά.

Δεν είναι ωραίο να ρίχνει κάποιος ευθύνες σε πρόσωπα μετά από τέτοια ματς, όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι στο «Καραϊσκάκη» φάνηκε ότι ο Μπα δεν είχε ματς στα πόδια του. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν ασταθής και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε μια μια μπαλιά στην πλάτη του και με ένα γύρισμα στη μικρή περιοχή που η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του, πριν τη στείλουν οι Γερμανοί στα δίχτυα και παγώσουν το γήπεδο.

Αυτά συμβαίνουν όμως και στους καλύτερους οπότε τώρα ο Μπα και ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός πρέπει να αφήσουν πίσω τους όσα έγιναν στο Φάληρο και να παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί κόντρα στη Φενέρ που έρχεται να τα παίξει όλα για όλα στον Πειραιά.

Ντεφορμέ όμως ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς. Φυσικά και δεν θα κατηγορήσουμε τον προπονητή της ομάδας για μια ήττα, όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει χάσει την επιδραστικότητα του από τον πάγκο.

Μας είχε καλομάθει τόσο καιρό βλέπετε με τις αλλαγές του, οι οποίες άλλαζαν τη ροή ενός αγώνα και όταν αυτό δε συμβαίνει είναι ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί!

Χθες όσοι μπήκαν αλλαγή δεν βοήθησαν πολύ, με εξαίρεση ίσως τον Βαλμπουενά ο οποίος είχε κάποιες καλές μπαλιές, ωστόσο μιλάμε για γεμίσματα και όχι οργανωμένο ποδόσφαιρο.

Οι Ερθρόλευκοι φέτος δεν έχουν πιάσει ακόμα τα στάνταρ της απόδοσής τους και όσο καιρό η ομάδα έπαιρνε τις νίκες, η απόδοσή της έμενε σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως χάνει, τότε ξεκινούν τα παράπονα από όλους και η κατάσταση ζορίζει. Αυτή τη στιγμή απαιτείται ψυχραιμία και πολλή δουλειά ώστε ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί στην πορεία καλύτερος.

Οι προδιαγραφές υπάρχουν, το ρόστερ είναι γεμάτο παίκτες. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να δουλέψει ώστε να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να βελτιώσουν την εικόνα τους και στο τέλος να πετύχουν τους στόχους τους σε Ελλάδα και Ευρώπη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς