18.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2: Ο Κουλμπάκοφ ντύθηκε… Κόστιτς, υπογράφοντας την κλοπή στο Φάληρο

Πικρή ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο από την Άιντραχτ Φρανφούρτης, η οποία με τη βοήθεια του διαιτητή που έκλεισε τα μάτια σε αποβολή του Μπάρκοκ, νίκησε με σκορ 2-1 και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του ομίλου τους στο Εuropa League.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τη δεύτερή τους ήττα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και αυτή τη φορά από την Άιντραχτ, που με γκολ του Χάουγκερ στις καθυστερήσεις πήρε σοβαρό προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτερη στο ματς, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στο Φάληρο. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς αν και είχαν την υπεροχή κόντρα στους Γερμανούς δεν τους απείλησαν και στο τέλος το πλήρωσαν, αφού το 1-1 ήταν εύθραυστο σκορ και η ομάδα του Πειραιά τελικά το πλήρωσε.

Για επιθετικό φάουλ στον Λαλά διαμαρτύρονται οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο γκολ των Γερμανών που τελικά τους έδωσε τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να παίζουν με δέκα από το 32′ όμως ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε σκληρό μαρκάρισμα του Μπάρκοκ και δεν τον απέβαλλε.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν το γεγονός ότι δεν λειτούργησε το VAR για 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να μην αποβληθεί ο Μπάρκοκ ο οποίος είχε πάει με τις σχάρες στον αστράγαλο του Ρέαμπτσιουκ.

Ο αγώνας

Στο 12ο λεπτό ο Ονιεκούρου βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Ελ Αραμπί με δυνατό σουτ τίναξε τα δίχτυα των Γερμανών κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά.

Δύο λεπτά μετά ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε στο πίσω δοκάρι και ο Εμβιλά έπιασε μονοκόμματο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού φάνηκε να ξύπνησε του Γερμανούς οι οποίοι συνήλθαν αμέσως και στο 17ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση.  Ο Μπορέ πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Κάμαντα, ο οποίος ξέφυγε από τον Μπα και με πλασέ ισοφάρισε για την Άιντραχτ.

Ο Ολυμπιακός προς στιγμήν πάγωσε, όμως σταδιακά οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς ανέβαζαν την απόδοσή τους, θέλοντας να απειλήσουν ξανά τον Τραπ.

Με τη συμπλήρωση ενός μισάωρου ο διαιτητής χαρίστηκε στον Μπαρκόκ, όταν αυτός έπεσε με τις τάπες στον Ρέαμπτσιουκ σωριάζοντάς τον στο χορτάρι. Ο ρέφερι αντί για κόκκινη έδειξε κίτρινη κάρτα κι έτσι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με έντεκα παίκτες στο ματς, όμως αυτό δεν πτόησε τους Ερυθρόλευκους.

Στο 35′ μια καρφωτή κεφαλιά του Καμαρά από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μασούρας είχε μοναδική ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά τους Πειραιώτες, όμως το πλασέ του στο τετ α τετ με τον τραπ βρήκε στο πίδι του κίπερ της Άιντραχτ και κατέληξε κόρνερ.

Με αυτά και μ’ αυτά οι δύο αντίπαλοι πήγαν ισόπαλοι στα αποδυτήρια και όλα προμήνυαν ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα μπει δυνατά στο β’ ημίχρονο, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που φαίνονταν να πατούν πιο γερά κι έκαναν προσπάθειες να ασκήσουν πίεση στην Ερυθρόλευκη άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς όμως σύντομα ισορρόπησαν την κατάσταση και δεν δέχτηκαν μεγάλη πίεση, χωρίς όμως να απειλούν και αυτοί από την πλευρά τους. Η Άιντραχτ είχε κλείσει καλά τους χώρους και δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να την απειλήσει, αφήνοντας τον χρόνο να κυλάει υπέρ της.

Λίγο πριν το 60′ ο προπονητής των Γερμανών πέρασε στο παιχνίδι τους Λίνστρεμ και Τουρέ προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Βατσλίκ έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν απομάκρυνε την μπάλα σε δυνατό σουτ του Λίνστρομ.

Ο Ολυμπιακός πλέον δεν είχε ανοιχτούς χώρους αφού οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν κοντά τις γραμμές τους και είχαν ως κύριο μέλημα να μη δεχτούν το γκολκι έτσι ο Μαρτίνς απέσυρε τον Ονιεκούρου και στη θέση του πέρασε ο Βαλμπουενά. Ο Πορτογάλος πόνταρε στην εμπειρία του Γάλλου και στο… πόδι του, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την αντίπαλη εστία.

Στο 74′ ο Βαλμπουενά γέμισε στην περιοχή, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά όμως ο Τραπ δεν ανησύχησε κι έτσι το 1-1 διατηρήθηκε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και στο 82′ ο Μαρτίνς έπαιξε όλα του τα χαρτιά. Ο Τικίνιο πέρασε στη θέση του Ελ Αραμπί, ενώ ο Λόπες αντικατέστησε τον Μασούρα σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ο Ολυμπιακός νέα πνοή στην επίθεσή του.

Όσο ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε το δεύτερο γκολ, τόσο ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί. Τελικά το πλήρωσε ακριβά αφού με την έναρξη των καθυστερήσεων η Άιντραχτ εκδήλωσε αντεπίθεση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ για δεύτερη φορά από το πόδι του Χάουγκε.

Στα λεπτά που απέμειναν ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι οι Γερμανοί πήραν τη νίκη που τους δίνει άνεση στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (89′ Κούντε) – Μασούρας (83’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (71’ Βαλμπουενά) – Ελ Αραμπί (83’ Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (3-5-2): Τραπ – Τούτα, Χασέμπε, Εντικά – Τσάντλερ, Σο (83’ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78’ Ρόντε), Μπαρκόκ (58’ Τουρέ), Κάμαντα – Λάμερς (58’ Λίντστρομ), Μπορέ (78’ Χάουγκε).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς