17.2 C
Athens

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κέρκυρα, εκκενώθηκε το χωριό Ραχτάδες

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και καίει δασική έκταση βορειοδυτικά του νησιού

Στην εκκένωση του χωριού Ραχτάδες προέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας μετά τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, σε δασική έκταση, βορειοδυτικά του νησιού.

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού συμμετείχε και ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και του Δήμου.

Πυκνοί καπνοί ζώνουν όλη την περιοχή, ενώ η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Αυτή την ώρα στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν από αέρος τρία καναντέρ και δύο πετζετέλ.

Αντιμέτωπη με τη φωτιά βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία του νησιού που κινητοποιήθηκε άμεσα, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών.

Οπως δήλωσε στο Corfutvnews o Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, αν και η έκταση της φωτιάς είναι μεγάλη, η συνδρομή των τριών πυροσβεστικών καναντέρ που εστάλησαν μπορεί να βοηθήσει να γίνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.

Εξάλλου, από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Αθανασίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο χωριό των Ραχτάδων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου και όσοι άλλοι είναι κοντά, να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και αν πέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψη τους, να ενημερώσουν άμεσα στο 199-πυροσβεστική υπηρεσία. Λόγω της εξέλιξης του αέρα και του δύσβατου της περιοχής μας, πρέπει να μην υπάρχει εφησυχασμός, αλλά ούτε βέβαια πανικός».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς