18.7 C
Athens

Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ του Παπανικολάου – 7 στους 10 πεθαίνουν

Στο 70% έχει φτάσει η θνητότητα στις εντατικές του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στις οποίες νοσηλεύονται μόνο ανεμβολίαστοι ασθενείς.

Αυτό επιβεβαίωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι πολλοί ασθενείς αποφασίζουν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια πολύ καθυστερημένα, ακόμη και τρεις εβδομάδες μετά τη νόσηση.

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο. Είναι μια μικρή εικόνα από ένα νοσοκομείο τεράστιο που δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας», σημείωσε.

Τζανάκης: Να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά τα κρούσματα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την αλματώδη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, εξηγώντας ότι οφείλεται στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, που αποκαλύπτουν τους ασυμπτωματικούς και τους ολιγοσυμπτωματικούς, οι οποίοι δε θα εντοπίζονταν εάν γίνονταν λιγότερα τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε ο καθηγητής.

Δεν απέκλεισε να αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά «να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά». Σημείωσε επίσης ότι έχει σημασία να δούμε τι ποσοστό των κρουσμάτων μετατρέπεται σε νοσηλείες.

Παράλληλα, επισήμανε τον κίνδυνο για τις περιοχές με χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό, όπως η Λάρισα αλλά και η Βόρεια Ελλάδα, με τους γύρω νομούς να πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗPOPULUS
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς