16.2 C
Athens

Αλάμπα: Σπουδαία η Μπάγερν, αλλά η Ρεάλ είναι στα πάντα ένα επίπεδο πάνω

Ο Νταβίντ Αλάμπα το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει από το Μόναχο με προορισμό τη Μαδρίτη, ανοίγοντας ένα κεφάλαιο στην καριέρα του, το οποίο σε πρώτη φάση δείχνει να μη μετανιώνει.

Η μετακίνηση του Αυστριακού αμυντικού από την Μπάγερν στη Ρεάλ δεν άλλαξε πολλά στην αγωνιστική του φιλοσοφία, καθώς από το ένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο πήδηξε στο άλλο, με την αποστολή να είναι δύσκολη μετά τη φυγή του Ράμος, αλλά τον ίδιο να ανταπεξέρχεται εξαιρετικά μέχρι τώρα.

Σε δηλώσεις του στο «Kicker» ο Αλάμπα όχι μόνο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα του ομάδα, αλλά την τοποθέτησε πάνω από τους Βαυαρούς σε όλα τα επίπεδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους και πως η «Βασίλισσα» είναι διαχρονικά η μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα από τα σπουδαιότερα κλαμπ στον κόσμο, όπως είναι φυσικά και η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Πάντως, τα πάντα είναι ένα επίπεδο παραπάνω εδώ στη Ρεάλ και το λέω χωρίς να θέλω να φανώ ασεβής προς την προηγούμενη μου ομάδα», είπε ο έμπειρος στόπερ, για να προσθέσει στη συνέχεια.

«Ένιωσα από την πρώτη μέρα την αύρα που υπάρχει στη Μαδρίτη για τη Ρεάλ. Περπατώντας στο προπονητικό κέντρο αντιλαμβάνεσαι πως αγωνίζεσαι σε μια σπουδαία ομάδα. Ήρθα εδώ για να γράψω ιστορία και δεν με νοιάζουν οι συγκρίσεις, δεν δίνω καμία σημασία».

Όσο για το αγωνιστικό επίπεδο της La Liga ο Αλάμπα τόνισε: «Είναι διαφορετική η La Liga από την Bundesliga. Εδώ πρέπει να έχει την κατοχή της μπάλας και αυτό το κοιτάζουν ακόμα και οι πιο “μικρές” ομάδες. Σαν κεντρικός αμυντικός εδώ στην Ισπανία έχω περισσότερες “μάχες” στον αέρα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς