21.1 C
Athens

Κουλμπάκοφ: Ο… σφαγέας του Άρη στο Ολυμπιακός – Άιντραχτ

Άργησε αλλά τον βρήκε τον «εκλεκτό» η UEFA του Θόδωρου Θεοδωρίδη - Διαβάστε τα εξυγιαντικά «κατορθώματα» του διαιτητή που θα σφυρίξει το κρισιμότατο ματς του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ

Έναν γνώριμο της Super League επέλεξε η UEFA για να διευθύνει το κρίσιμο ματς του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Ο λόγος για τον Αντρέι Κουλμπάκοφ, που στις 3 προηγούμενες επισκέψεις του στην Ελλάδα είχε «σφάξει» στο πόδι τον Άρη, έχοντας ως απολογισμό ισάριθμες ήττες των Κιτρίνων απέναντι σε ΑΕΚ (2 ματς) και ΠΑΟΚ.

Ο Λευκορώσος ρέφερι δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους αναμετρήσεις, έχει διευθύνει λίγα παιχνίδια στο υψηλό επίπεδο και σίγουρα αποτελεί μία όχι και τόσο αξιόπιστη λύση αν κρίνει κανείς από τις αποφάσεις που είχε πάρει στα ματς για τα οποία βρέθηκε στην Ελλάδα.

Η πιο έντονη ανάμνηση από τα σφυρίγματα του Κουλμπάκοφ σε ματς της Super League έρχεται από τον περασμένο Απρίλιο, όταν έδωσε δύο «αστεία» πέναλτι στην ΑΕΚ μέσα σε ένα ημίχρονο, καθορίζοντας τη μοίρα του αγώνα απέναντι στον Άρη, που βρήκε νικήτρια την Ένωση με 3-1.

Ο Κουλμπάκοφ συνέχισε το… έργο του και στο παιχνίδι των Κιτρίνων κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όταν κι έδωσε όλα τα σπόρια στους γηπεδούχους, που εντέλει επικράτησαν με 2-0.

Τέλος, είχε «σφυρίξει» στο Ρουμανία-Ελλάδα (0-0) στις 7/9/2015 για τα προκριματικά του Euro, αλλά και στο Ουγγαρία-Ελλάδα (2-1) στις 11/9/2018 για το Nations League, ενώ έχει βρεθεί και σε δύο ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

Στις 3/11/2011 ήταν στο Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ (1-3) για το Europa League και στις 23/10/2018 στο ΑΕΚ-Μπάγερν (0-2) για το Champions League.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς