23.2 C
Athens

Θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του Μάτιτς σχετικά με το σύμβολο για τους πεσόντες Βρετανούς στρατιώτες

Η κλασσική «παπαρούνα» των αγγλικών γηπέδων επέστρεψε με αφορμή την βρετανική ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Κι ενώ όλες οι ομάδες και οι παίκτες τους τιμούν τη μνήμη της με την «παπαρούνα» που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της φανέλας τους, ο Σέρβος χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Μάτιτς, αρνείται σθεναρά και φέτος να φορέσει την επετειακή αυτή εμφάνιση, καθώς θεωρεί ότι είναι ασέβεια προς τη δική του χώρα και τις ζωές που χάθηκαν στον βομβαρδισμό του 1999 στο Βέρλο.

Συγκεκριμένα ο Μάτιτς, που αγωνίστηκε για περίπου 15 λεπτά στον χθεσινό αγώνα με την Τότεναμ παρατάχθηκε χωρίς την εν λόγω «παπαρούνα» στη φανέλα του, προκαλώντας τις αντιδράσεις μέχρι και των οπαδών της ομάδας του που αποδοκίμασαν έντονα (κυρίως μέσω των social media) αυτή του την απόφαση.

Ο Σέρβος διεθνής, ωστόσο, είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του από την περσινή χρονιά λέγοντας:

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Αλλά για μένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς