22.4 C
Athens

Νέβιλ: Άργησε πολύ να βρει τη σωστή φόρμουλα ο Σόλσκιερ, εκτέθηκε ο Ρονάλντο κόντρα στη Λίβερπουλ

Με σκληρά αλλά συνάμα ρεαλιστικά λόγια μίλησε για τον Σόλσκιερ ο Γκάρι Νέβιλ. Ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τωρινός σχολιαστής στο «Sky Sports» τόνισε πως παρά την εύκολη νίκη των Κόκκινων Διαβόλων στην έδρα της Τότεναμ, ο Νορβηγός προπονητής φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μέχρι τώρα κατάσταση στους Κόκκινους, αφού δεν χρησιμοποιούσε σωστά τους παίκτες του, έκανε λάθος αλλαγές και άργησε πολύ να βρει την σωστή τακτική προσέγγιση.

Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με τον Γκάρι Νέβιλ το 5-3-2 είναι το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στην Μάντσεστερ με βάση το φετινό της ρόστερ, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την βαριά και ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από την Λίβερπουλ την περασμένη εβδομάδα (0-5) υπογράμμισε πως ο CR7 έμοιαζε σαν μικρό αγοράκι εξαιτίας των επιλογών του Σόλσκιερ που εξέθεσαν τόσο τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, όσο και το σύνολο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νέβιλ μετά το χθεσινό «διπλό» της Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο:

«Όταν έχεις κάποιον σαν τον Ρονάλντο στα αποδυτήρια, πρέπει να τον βάλεις στην ομάδα. Το να αφήσουμε τον Σάντσο, τον Γκρίνγουντ και τον Ράσφορντ στον πάγκο δεν είναι το σχέδιο. Η Γιουνάιτεντ έπαιξε 4-2-3-1 στα τελευταία επτά παιχνίδια, αλλά η αλλαγή στο σύστημα ταίριαξε στον Ρονάλντο. Στο ματς με την Λίβερπουλ, έμοιαζε σαν μικρό αγόρι.

Είμαι έκπληκτος με το γεγονός ότι χρειάστηκαν έξι, επτά, οκτώ εβδομάδες κακών εμφανίσεων για να βρει η ομάδα τη φόρμα της. Οπως επίσης και γιατί χρειάστηκε τόσο καιρό ο προπονητής, ο οποίος ήταν στα πρόθυρα της απόλυσης μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, να βρει τη σωστή φόρμουλα. Φάνηκε ότι κάτι συνέβη μεσοβδόμαδα και τους έφερε όλους πιο κοντά».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς