20.1 C
Athens

Κλοπ: Ξέρω ότι όλοι θέλουν να παίζουν, αλλά πρέπει να έχουν υπομονή και να είναι «αγριεμένοι»

Σε μία ομάδα πρωταθλητισμού, όπως αυτή της Λίβερπουλ, πρέπει πέρα από υπομονή να έχεις και τσαγανό όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να παίξεις.

Για να πάρουμε ως παράδειγμα τον «δικό μας» Κώστα Τσιμίκα, ο Έλληνας άσος όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά φέτος, αλλά απέδειξε στον Κλοπ ότι από τον Αύγουστο του 2020 ήταν εφοδιασμένος με υπομονή, όρεξη και θέληση για βελτίωση.

Σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό αυτά είναι τα «συστατικά» της επιτυχίας σε μία ομάδα όπως οι Ρεντς, όπου οι πάντες θέλουν να παίζουν αλλά οι θέσεις είναι μόνο 11. «Αν έχει υπομονή και είσαι “αγριεμένος” κάθε φορά που σου παρουσιάζεται η ευκαιρία, θα δικαιωθείς». Ουσιαστικά αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Γερμανός τεχνικός ενόψει της συνέχειας, σε μία προσπάθεια συσπείρωσης του συνόλου, καθώς γνωρίζει ότι δεν είναι όλοι οι παίκτες του ρόστερ χαρούμενοι με τις αποφάσεις του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κλοπ στο «Sky Sports»:

«Είναι ιδιαίτερο όταν παίζεις στη Λίβερπουλ. Όταν είσαι στο ποδόσφαιρο πρέπει να μάθεις από την αρχή ότι θα πρέπει ν’ αποδέχεσαι τις αποφάσεις του προπονητή και ξέρω ότι και οι ποδοσφαιριστές μου δεν είναι πάντοτε χαρούμενοι με τις επιλογές μου. Και στην ομάδα μου αποδέχονται τις αποφάσεις μου ανεξάρτητα από το αν είναι ικανοποιημένοι.

Η δουλειά των παικτών είναι να παρουσιάζονται καλοί στις προπονήσεις και όταν τους δοθεί η ευκαιρία να μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ματς που θα παίξουν. Αυτό είναι το νόημα. Θέλω να είναι όλοι χαρούμενοι, όμως, θέλω να είναι και αγριεμένοι απέναντι στον αντίπαλο.

Είμαστε ακόμα στη 10η αγωνιστική και έχουμε ακόμα 28 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε. Δεν έχει γίνει κάτι, υπάρχει δρόμος, έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα, έχουν υπάρξει και ματς που δεν ήμασταν καλοί και δεν ήμασταν χαρούμενοι, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα προς βελτίωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς