14.4 C
Athens

Ροναλντίνιο: Προτιμώ να παίζω, παρά να βλέπω μπάλα – Μεγάλωσα έχοντας ως είδωλο τον Μαραντόνα

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ροναλντίνιο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ole», με αφορμή την παρουσία του στο Παρίσι για να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες της Παρί και να συναντήσει ξανά, μετά από σχεδόν 5 χρόνια, τον Λίο Μέσι.

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος «μάγος» του ποδοσφαίρου τόνισε πως δεν του είναι εύκολο να παρακολουθήσει ένα γεμάτο 90λεπτο από την τηλεόραση ή το γήπεδο, καθώς προτιμά να παίζει με το τόπι παρά να κοιτά τους άλλους να το κάνουν.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως το πρότυπό του από τη νεαρή ηλικία ήταν ο αείμνηστος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, παρά το γεγονός ότι Βραζιλία και Αργεντινή έχουν παραδοσιακή κόντρα εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Ole»:

«Όχι, δεν παρακολουθώ ποτέ ολόκληρο ματς. Δεν θα καθίσω να δω 90 λεπτά. Μου αρέσει να παίζω πλέον, όχι να βλέπω μπάλα. Θα δω τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ από τα παιχνίδια που θέλω κι αυτό είναι όλο».

Όσο για το είδωλο του από την παιδική ηλικία, απάντησε: «Ο Μαραντόνα ήταν το πρότυπό μου. Ήταν το πρότυπο στο σπίτι. Ήταν το πρότυπο του αδερφού μου κι εγώ είχα πρότυπο εκείνον. Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Ντιέγκο. Ευτυχώς είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω αρκετές φορές. Ήμασταν φίλοι και κάθε φορά χαιρόμουν όταν τον έβλεπα…»

Για τη σχέση του με τον Μέσι τόνισε: «Με τον Λίο έχουμε χτίσει μια πολύ καλή, πολύ όμορφη, πολύ αληθινή φιλία. Και αυτό διότι από την αρχή, ήμασταν πάντα αυτοί που είμαστε, αληθινοί, χωρίς να προσποιούμαστε ή να υποκρινόμαστε. Όταν έφτασε στη Βαρκελώνη ήταν πολύ μικρός αλλά και πάρα πολύ καλός, τα πράγματα εξελίχθηκαν φυσιολογικά και έγινε αυτός που απολαμβάνουμε και θαυμάζουμε όλοι μας».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς