23.8 C
Athens

Το αναμενόμενο κρεσέντο του Σλούκα και ο Ολυμπιακός που σφυρηλατεί τον χαρακτήρα του

Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ ήταν από αυτές που σφυρηλατούν τον χαρακτήρα μιας ομάδας και δίνουν το στίγμα της σε αντιπάλους και φιλάθλους.

Οι Πειραιώτες και οι Τούρκοι χάρισαν στον κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα ένα ματς κορυφαίου επιπέδου που τα είχε όλα: Πάθος, παλμό στις κερκίδες, αγωνία και έναν μεγάλο πρωταγωνιστή!

Μπορεί ο Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά φέτος να πανηγυρίζει νίκη εξαιτίας της άμυνάς του, όμως θα είναι άδικο αν δεν γίνει αναφορά στον Κώστα Σλούκα. Τον παίκτη που έκρινε την αναμέτρηση, αφού με δικό του καλάθι κόντρα στην πρώην ομάδα του οι Πειραιώτες έκλεισαν θετικά την διαβολοβδομάδα τους.

Ένα καλάθι που είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν ξεκινήσει την γκρίνια για τις επιδόσεις του Κώστα όταν κρίνονται οι αγώνες. Το έχω γράψει πολλές φορές ότι στην Ελλάδα οι οπαδοί των ομάδων είναι απαιτητικοί σε ισοπεδωτικό βαθμό και δεν έχουν κανένα μέτρο. Κάπως έτσι, με την ίδια ευκολία που άπαντες αποθέωναν τον Έλληνα γκαρντ όταν έπαιρνε την απόφαση να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα, τον δικάζουν όταν δεν του βγαίνει κάτι σε ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον αν μιλάμε για κάποιο κρίσιμο σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Ο Κώστας φυσικά δεν χρειάζεται να δώσει απαντήσεις σε κανέναν. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα παίκτη με τρομερές παραστάσεις και πολλά Final Four στην πλάτη του, που ευτύχησε να έχει υπάρξει game changer σε τελικό Euroleague και να την κατακτήσει από τα πρώτα του βήματα.

https://athlosnews.gr/olybiakos-fenerbachtse-67-65-sto-kastro-tou-einai-anikitos/

Ο Σλούκας χθες απέδειξε και στον πιο άπιστο Θωμά ότι είναι παίκτης – ηγέτης και ένα από τα πλέον σημαντικά γρανάζια στη μηχανή του Θρύλου. Το καλάθι του μπροστά στον Βέσελι που έκρινε τον αγώνα, δείχνει το μέταλλό του και αποτυπώνει τη θέληση του φετινού Ολυμπιακού να ξεχωρίσει.

Σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάλεψε μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής διατηρώντας το κάστρο του απόρθητο, την ώρα που οι παίκτες του γεμίζουν αυτοπεποίθηση και σφυρηλατούν τον χαρακτήρα της ομάδας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κάθε λόγο να χαμογελάει, αφού οι Πειραιώτες έκαναν δύο νίκες στη διαβολοβδομάδα και διατηρήθηκαν στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Τέτοιες νίκες δίνουν κίνητρο για παραπάνω προσπάθεια και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού, ο οποίος αν και είχε τραγικά ποσοστά και μεγάλα κενά διαστήματα στο παιχνίδι του, έφυγε τελικά νικητής απέναντι σε μια ομάδα που έκανε κατάθεση ψυχής στο παρκέ προκειμένου μη γυρίσει άπραγη στην Τουρκία.

Δεν τα κατάφερε, αφού στο τέλος η άμυνα των Πειραιωτών ήταν για μια ακόμα φορά φέτος εκπληκτική και ανάγκασε τους αντιπάλους της να αστοχήσουν σε όλες τις τελευταίες επιθέσεις που έκαναν σε οργανωμένο παιχνίδι.

Μια άμυνα που φέτος τον καθιστά μια από τις κορυφαίες -μέχρι στιγμής- ομάδες της διοργάνωσης και που τρομάζει κάθε αντίπαλο, χαρίζοντας ψυχολογία στους παίκτες του Μπαρτζώκα. Βάλτε στην εξίσωση και τον κόσμο που χθες ήταν εκπληκτικός και έχετε την απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Ολυμπιακός πήρε το θρίλερ του ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες έχουν πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα τους και δείχνουν ικανοί να πρωταγωνιστήσουν. Το ζητούμενο πλέον είναι η διάρκεια και φυσικά η ηρεμία. Οι οπαδοί του πρέπει να κατανοήσουν ότι ο Σλούκας δεν θα βάζει όλα τα buzzer beater, ενώ θα υπάρξουν βραδιές που οι παίκτες που μέχρι στιγμής βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, θα μείνουν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βεζένκοφ που τόσο καιρό είναι μόνιμα κορυφαίος παίκτης και κόντρα στη Φενέρ έκανε επιθετικά το χειρότερο φετινό του ματς. Την επόμενη φορά ίσως είναι ο Ντόρσεϊ, τη μεθεπόμενη ο Φαλ ο οποίος αξίζει μια αναφορά για τη χθεσινή του απόδοση, αφού ήταν ένα από τα κλειδιά της νίκης. Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση, αφού η γκρίνια πολλές φορές είναι στοιχείο που διακρίνει τους Έλληνες οπαδούς και ειδικά τους φίλους αυτής της ομάδας που είναι πάντα απαιτητικοί.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μια ομάδα με ρόλους, με παίκτες έτοιμους να πνίξουν το εγώ τους για το σύνολο κι έναν προπονητή που τη μαθαίνει να παίζει σύγχρονο μπάσκετ και της χαρίζει ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όσο οι παίκτες του προσπαθούν να βελτιώνουν την ήδη καλή εικόνα τους, τόσο ο σύλλογος θα προχωράει μπροστά και θα γεμίζει προσδοκίες τον κόσμο του…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς