12.5 C
Athens

Βραζιλία: Κηρύχθηκε ως ένοχη ενέργεια η χρήση του διαιτητικού σπρέι – Σε δύσκολη θέση ο Ινφαντίνο!

Το είδαμε κι αυτό στο ποδόσφαιρο του 2021. Σύμφωνα με σημερινή προκήρυξη, το σπρέι που χρησιμοποιείται από τους διαιτητές κρίθηκε ως απαγορευμένο και πράξη που αποτελεί ποινικό αδίκημα, καθώς αυτή η ενέργεια θεωρείται παράνομη από τους Βραζιλιάνους.

Μη μας ρωτήσετε το γιατί, ακόμη το ψάχνουν σε UEFA και FIFA, καθότι μέχρι τώρα δεν έχει έρθει στο προσκήνιο κάποιος σοβαρός λόγος για αυτή την πρωτοφανή απόφαση, που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Τζιάνι Ινφαντίνο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά την συγκεκριμένη απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας θα ζητηθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό αποζημίωσης από τους Πάμπλο Σίλβα και Χάιμε Αλεμάνε, οι οποίοι φέρεται να είναι αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα για την εφαρμογή του διαιτητικού σπρέι στους αγώνες και τη μετέφεραν στη FIFA μετά το Μουντιάλ του 2014 στη χώρα της σάμπα και του καφέ.

Το ποσό αποζημίωσης ενδέχεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ (!), προκαλώντας πονοκεφάλους από το πουθενά στον Ινφαντίνο και τους συνεργάτες του, που αντιμετωπίζουν μέχρι και ποινή φυλάκισης από 1 έως 4 έτη!

Βέβαια, όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν και από τους υπευθύνους, που έχουν χειριστεί καλά και δίχως συνέπειες ανάλογες «ακραίες» περιπτώσεις του παρελθόντος, σβήνοντας χωρίς πολλά-πολλά τα όσα προβλήματα προέκυπταν και απειλούσαν τη FIFA.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς