20.4 C
Athens

Συγκίνησαν τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά: Πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις για να μας κρατήσεις αγκαλιά

Σε κλίμα μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης πλήθος κόσμου έφτασε από το πρωί της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το ύστατο «χαίρε» στην Φώφη Γεννηματά. Πολιτικοί και βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα μετέβησαν στον ιερό ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία για χρόνια πάλεψε γενναία και με μεγάλη αξιοπρέπεια απέναντι στη νόσο και τελικά έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας. Στις 14:00 ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Τους επικήδειους στο τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά τα παιδιά της Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Τώρα πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά σου. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», τόνισε ο γιος της Φώφης Γεννηματά.

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

Έντονη ήταν η συγκίνηση της μεγάλης της κόρης, Αιμιλίας, που αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ, που είναι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. «Αυτά μας έγραφες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», κατέληξε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς