14.4 C
Athens

Μπέντο: «Θέλω να πάω το κορεατικό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά»

Ο νέος τεχνικός της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο, παρουσιάστηκε και επίσημα από την ομοσπονδία της χώρας και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις

Τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας υπέγραψε ο Πάουλο Μπέντο με την ομοσπονδία της Νότιας Κορέας προκειμένου να οδηγήσει την ασιατική χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Ο 49χρονος Πορτογάλος στις δηλώσεις του υποστήριξε πως θα επιχειρήσει να ανεβάσει επίπεδο τη εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας, αλλά και να συνεισφέρει γενικότερα στην άνοδο του κορεατικού ποδοσφαίρου.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αντικατέστησε τον Σιν Τάε Γιονγκ, ο οποίος ήταν στο Μουντιάλ της Ρωσίας και το συμβόλαιό του έληξε τον περασμένο μήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάουλο Μπέντο:

«Θα είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, αλλά πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της Νοτίου Κορέας δεν είναι κάτι μόνο για το Ασιατικό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θέλω και θα προσπαθήσω να πάω το κορεατικό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά, νομίζω ότι πρέπει να προσφέρουμε ευκαιρίες για νέους παίκτες, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ταλαντούχοι παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν τα επόμενα στελέχη της ομάδας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς