19.1 C
Athens

Πέραμα: Ακαριαίος ο θάνατος του 20χρονου – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Aκαριαία κατέληξε ο 20χρονος που δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής. Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε δύο διαμπερή τραύματα στο σώμα του 20χρονου.

Συγκεκριμένα η διαδικασία έδειξε ένα διαμπερές τραύμα στην άνω περιοχή θώρακα με τρώξη πνεύμονα το οποίο επέφερε τον θάνατο του 20χρονου και ακόμα ένα τραύμα στην δεξιά κοιλία. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αρχές και να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο αιματηρό περιστατικό της Παρασκευής, έριξαν συνολικά 38 σφαίρες και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ενώ για τη δράση τους έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξουν ότι ήταν σε νόμιμη άμυνα καθώς κινδύνευε η ζωή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος βρισκόταν μέσα στο κλεμμένου ΙΧ, το οποίο δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών. Εν συνεχεία ακολούθησε μεγάλη καταδίωξη από το Αιγάλεω μέχρι το Πέραμα. Όταν ένα λεωφορείο του έκλεισε τον δρόμο, ο οδηγός έβαλε όπισθεν και εμβόλισε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν πίσω του.

Εκείνοι άνοιξαν πυρ κατά των 3 επιβατών του οχήματος, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 38 κάλυκες, παρόλο που οι τρεις νεαροί – οι δύο ανήλικοι- ήταν άοπλοι. Ο ένας έχασε τη ζωή του από τα πυρά, ο άλλος τραυματίστηκε και ο τρίτος, που αναμένεται σήμερα να παραδοθεί, δραπέτευσε. Κατά την ΕΛΑΣ, από το περιστατικό τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, όμως από τους διαλόγους τους στον ασύρματο δεν φαίνεται ότι έγινε κάτι τέτοιο.

Οι 7 αστυνομικοί που πυροβόλησαν κρατούνται στη ΓΑΔΑ κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ενώ για τη δράση τους έχει ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξουν ότι ήταν σε νόμιμη άμυνα καθώς κινδύνευε η ζωή τους.

ΠΗΓΗΈθνος
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς