19.4 C
Athens

Απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια με Ιωνικό: «Έγιναν εκτός γηπέδου» η υπερασπιστική γραμμή

Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε για τα επεισόδια στο ματς με τον Ιωνικό εξαιτίας των οποίων μπορεί να δει την έδρα του να κλείνει από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Οι Πράσινοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι τα επεισόδια δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου και ότι η ομάδα δεν θα πρέπει να υποστεί τιμωρία έδρας.

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Βαγιάκος, στην υπερασπιστική του γραμμή, τόνισε ότι η ομάδα της Αθήνας δεν αρνείται τα επεισόδια, επισημαίνοντας ότι ακόμα και τα καλαθάκια που πετάχτηκαν από τους οπαδούς, έπεσαν έξω από το γήπεδο με φορά από αυτό, ενώ τόνισε ότι και ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε στον εν γένει χώρο του γηπέδου:

«Αρνούμαστε ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Καταθέτουμε ένσταση απαραδέκτου, διότι εσείς δεν κρίνατε αρχικά ότι πρέπει να διωχθούμε, παρά το γεγονός ότι για την πρώτη πράξη υπάρχουν αναφορές στην έκθεση του παρατηρητή. Και δεν μας καλέσατε για αυτά. Τελικά διωχθήκαμε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει της έκθεσης της αστυνομίας.

https://athlosnews.gr/yparchei-logos-timorias-stis-7-11-o-panathinaikos-ypodechetai-ton-paok/

Σαν γεγονότα δεν τα αμφισβητούμε, αλλά οι τραυματισμοί των δύο αστυνομικών έγιναν εκτός του εν γένει χώρου.

Για την δεύτερη πράξη που κατηγορούμαστε, πράγματι περίπου 20 άτομα βγήκαν από την θύρα 14 για να συνδράμουν στους άλλους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και προσπάθησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί εν γένει χώρος του γηπέδου.

Και ο τραυματισμός του σεκιούριτι ήταν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και ο ίδιος έχει δώσει και κατάθεση. Και μάλιστα, η αστυνομία δεν το έχει δει αυτό το περιστατικό, λέει απλώς στην έκθεσή της ότι έλαβε γνώση.

Για τις ρίψεις μεταλλικών κάδων που αναφέρει το κατηγορητήριο, πρόκειται για πλαστικά καλαθάκια από τις τουαλέτες. Πετάχτηκαν από μέσα προς τα έξω».

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός προσκόμισε δεδικασμένο του 2020, όταν σε ανάλογα επεισόδια που είχε τραυματιστεί αστυνομικός στους ίδιους δρόμους, η ομάδα είχε απαλλαχθεί επειδή δεν είχαν θεωρηθεί εν γένει χώροι του γηπέδου.

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας υπεράσπισης, Σπύρος Βλάχος, επιβεβαίωσε ότι οι οπαδοί έκαναν επεισόδια εκτός γηπέδου, στην προσπάθειά τους να βάλουν μέσα σε αυτό οπαδούς χωρίς εισιτήριο.

«Βγήκαν οι οπαδοί έξω για να συνδράμουν στους άλλους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση, όχι κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα γεγονότα έγιναν έξω. Έμαθα για ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικών και μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες για προληπτικούς λόγους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός απειλείται με κλείσιμο της έδρας του σε μια περίοδο που θα την επισκεφθεί ο ΠΑΟΚ που μετά το Γεώργιος Καραϊσκάκης δεν αποκλείεται να παίξει και σε κλειστή Λεωφόρο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς