15.7 C
Athens

Απολαυστική και… πεντάστερη Μάντσεστερ Σίτι, τεσσάρα της Σπόρτινγκ στην Μπεσίκτας (vid)

Η ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία από ό,τι φαίνεται λειτούργησε ευεργετικά για τη Μάντσεστερ Σίτι που έβγαλε το… άχτι της κόντρα στην Μπριζ στο Βέλγιο επικρατώντας με 5-1 και έφτασε τους 6 βαθμούς στον 1ο όμιλο!

Το σκορ άνοιξε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κανσέλο με ωραίο τσίμπημα και πλασέ μετά τη φανταστική μπαλιά του Φόντεν, ενώ στο 43′ ο Μαχρέζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 0-2.

Οι Πολίτες άγγιξαν ποσοστό κατοχής 61% και στο δεύτερο μέρος έστησαν… πάρτι. Ο Γουόκερ στο 53′ εκτέλεσε άψογα τον Μινιολέ μετά την πάσα του Ντε Μπρόινε σε άρτια εκτελεσμένη αντεπίθεση, ενώ ο ταλαντούχος Πάλμερ με σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 0-4.

Η Μπριζ μείωσε με το πλασέ του Φανάκεν στο 81′ μετά τη σέντρα του Φόρμερ, κάτι που… θύμωσε τον Μαχρέζ που πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα για το τελικό 1-5.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5 (81′ Φανάκεν / 30′ Κανσέλο, 43′ πεν., 84′ Μαχρέζ, 53′ Γουόκερ, 67′ Πάλμερ)

 

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

  1. Μάντσεστερ Σίτι 6
  2. Παρί Σεν Ζερμέν 4
  3. Μπριζ 4
  4. Λειψία 0

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Κωνσταντινούπολη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επιβλήθηκε με 4-1 της Μπεσίκτας και έκανε πρώτο βήμα για την κατάληψη τουλάχιστον της 3ης θέσης. Οι γηπεδούχοι ήταν αφελείς τόσο επιθετικά (έχασαν σημαντικές ευκαιρίες) όσο και αμυντικά αφού δέχθηκε δύο ΙΔΙΑ ακριβώς γκολ σε 12 λεπτά (15′,27′)

Ο Πόρο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ινάσιο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Κοάτες στη δεύτερη, με τον Ουρουγουανό αμυντικό να κυριαρχεί κατά κράτος και τους Πορτογάλος να παίζουν… βόλεϊ στην Πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 0-1

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1-2

 

Ενδιάμεσα ο Λάριν μείωσε για τους Τούρκους ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1, με τον Σαράμπια να γράφει το 1-3 από την άσπρη βούλα στο 44′ μετά το χέρι του Βίντα.

Στο δεύτερο μέρος οι Ίβηρες διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και στο 89′ ο Παουλίνιο με ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 βάζοντας κερασάκι στον πορτογαλικό θρίαμβο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4 (24′ Λάριν / 15′, 27′ Κοάτες, 44′ πεν. Σαράμπια, 89′ Παουλίνιο)

 

Άγιαξ – Ντόρτμουντ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Άγιαξ 6
  2. Ντόρτμουντ 6
  3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3
  4. Μπεσίκτας 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς