13.2 C
Athens

Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες από το ατύχημα στο motocross (vid)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» οι δύο θεατές, ο ένας εκ των οποίων ανήλικος, που τραυματίστηκαν μετά από ατύχημα που σημειώθηκε στη διάρκεια του αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Γιαννιτσά.

Ο 16χρονος και ο 27χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένας αναβάτης, επίσης 16 ετών, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας σε ένα από τα άλματά του, με συνέπεια το δίκυκλο να πέσει στην περίφραξη, που προσέκρουσε σε μεταλλική κολώνα, τραυματίζοντας σοβαρά τους δύο θεατές.

Οι τραυματίες υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιο σοβαρή είναι η κατάσταση του 27χρονου.

Μετά το ατύχημα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο αναβάτη και τον 60χρονο υπεύθυνο του αγώνα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Γιαννιτσών τούς άφησε ελεύθερους ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης, την οποία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πέλλας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς