21.7 C
Athens

Έφη Κακαράντζουλα: Η Ιωάννα με περιέπαιζε, ήθελα να πονέσει όπως εγώ

Απολύτως ψύχραιμη η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου έδωσε σήμερα Πέμπτη με λεπτομέρειες όλα τα στοιχεία του πώς προετοίμασε την αποτρόπαιη επίθεση, αποδίδοντάς την σε προσωπική εμμονή λόγω της σχέση της με τον 40χρονο.

Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία της 37χρονης, η δίκη διακόπηκε για τις 21 Οκτωβρίου, όταν θα αγορεύσει ο Εισαγγελέας επί της ενοχής.

Η Έφη Κακαράντζουλα προσπάθησε να αποφύγει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ισχυριζόμενη ότι δεν είχε προσχεδιάσει την εγκληματική επίθεση με βιτριόλι, αλλά απέδωσε την πράξη της σε μια κακιά στιγμή που προήλθε από αίσθημα εκδίκησης.

«Τη μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά», υποστήριξε, σε σχέση με το ότι είχε βρεθεί στον χώρο εργασίας της Ιωάννας και την προηγούμενη της επίθεσης, αρνούμενη για άλλη μία φορά πως είχε σκοπό να τη σκοτώσει: «Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα», ανέφερε επίσης.

Αναλυτικά η απολογία της 37χρονης

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον N… το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα, αλλά δεν μού απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μού είπε. Μου άφησε αμφιβολίες… Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δεν αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί».

Η ιδέα για το βιτριόλι

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή.

Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο να βρω το υγρό. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν».

Η στιγμή της επίθεσης 

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί»

Πρόεδρος: Πως ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;
Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα, αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

«Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου»

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξαναπήγατε την άλλη μέρα;
Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν της το ρίξατε στα πόδια;
Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;
Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου. Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν ο Ν.. με καθησύχαζε ότι δεν υπάρχει κάτι μεταξύ τους.

Εισαγγελέας: Μετά άρχισε η παρακολούθηση;
Κατηγορούμενη: Αρχικά πήρα ένα GPS. Έψαξα στο Ίντερνετ ότι υπάρχει αυτή η συσκευή και ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός με με μια κάρτα σύνδεσης. Τοποθέτησα το GPS στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα GPS.

Εισαγγελέας: Και στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχατε τοποθετήσει;
Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Πώς ξέρατε το αμάξι;
Κατηγορούμενη: Μια ημέρα που πήγα να παρακολουθήσω την είδα να βγαίνει. Είναι με μαγνήτη το GPS, κολλάει κάπου που να έχει σίδερο.

Εισαγγελέας: Δηλαδή κάποια περίοδο παρακολουθούσατε και τους δυο; Βλέπατε και τα στίγματα και των δυο.

Εισαγγελέας: Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;
Κατηγορούμενη: Ναι.
Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;
Κατηγορούμενη: Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο 40χρονος. Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό.

Εισαγγελέας: Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι;
Κατηγορούμενη: Αργά το απόγευμα κατά τις έξι με οκτώ. Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Εισαγγελέας: Γιατί θέλατε να την παρακολουθείτε στο σπίτι της;
Κατηγορούμενη: Για να δω αν είναι μαζί της ο 40χρονος. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής. Το Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του 40χρονου στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

Εισαγγελέας: Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάρετε την απόφαση για εκδίκηση;
Κατηγορούμενη: Ναι

Ο πρόεδρος της έδρας έδειξε σκληρές φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου προκειμένου να καταδείξει τη σοβαρότητα των τραυμάτων και της κατάστασης της υγείας της 36χρονης, τόσο μετά την επίθεση όσο και μετά τις επεμβάσεις. Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία.

ΠΗΓΗPOPULUS
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς