18 C
Athens

«Καθάρισε» σε χρόνο-ρεκόρ και προκρίθηκε ο Ολυμπιακός!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας υπερκέρασε το εμπόδιο της αδύναμης Μλάντοστ και βρίσκεται δύο γύρους μακριά από την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League

Ήταν αυτός που έπρεπε κόντρα σε μια ομάδα χαμηλού επιπέδου! Με φόρα από το Μπρτσκο ο Ολυμπιακός κατέκτησε γρήγορα τα δύο σετ που χρειαζόταν απέναντι στη Μλάντοστ στο «Μ. Μερκούρη» του Ρέντη χάρη στο πολύ καλό σέρβις του και πέρασε στον Β’ προκριματικό του Champions League όπου (εκτός απροόπτου) θα αντιμετωπίσει τη σλοβάκικη Κομάρνο.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν άνετοι καθώς χρειάστηκαν μόλις 48′ για να πάρουν τα δύο πρώτα σετ – που σφράγισαν τυπικά την πρόκριση – στα οποία έπαιξαν με βασικό λίμπερο τον Τζιάβρα.

Το τρίτο σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε δεύτερη άνετη νίκη και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Volley League όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Πρώτος σκόρερ με 12 πόντους – και MVP τους ματς αναδείχθηκε ο Έγκλεσκαλνς με 12 πόντους και ακολούθησε με 11 ο Πέριτς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Κώστας Στιβαχτής πήγε στη θέση του σέρβις και ο Ολυμπιακός έχτισε ένα σερί 4-0 με το… καλησπέρα. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής – όπως και στο πρώτο ματς – με τον Ζουπάνι και τον Έγκλεσκαλνς να μην αφήνουν τους παίκτες της Μλάντοστ να βγάλουν καλή υποδοχή.

Με επίθεση του Λετονού διαγώνιου και ακολούθως με τα jump speed του Ζουπάνι η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 7 (18-11). Ο Μιγιαΐλοβιτς με μπλοκ έκανε το 22-14, ο Πέριτς ακολούθησε με άσο πριν αναλάβει ξανά δράση ο Σέρβος συμπατριώτης του και με δύο δικούς του πόντους κλείσει το σετ (25-16).

Μια μικρή ισορροπία υπήρξε στην αρχή του δευτέρου σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι να πάει ο Ζουπάνι στη θέση του σέρβις. Ο κεντρικός του Ολυμπιακού έκανε το 5-2 και ο Παγένκ διατήρησε το +3 (9-6) πριν επιστρέψουν οι Βόσνιοι και προσπεράσουν με τα σέρβις του Κίσιτς (10-12).

Ο Δημήτρης Καζάζης πήρε τάιμ άουτ και οι Ερυθρόλευκοι «ξεκόλλησαν» και προσπέρασαν με πρώτο χρόνο του Παγένκ (15-14). Οι Βόσνιοι όσο μπόρεσαν κρατήθηκαν ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουν το σετ μέσα και από τους πόντους-δώρο που πήραν από λάθη του πρωταθλητή Ελλάδας, ο οποίος άνοιξε τη διαφορά ξανά στο κρίσιμο σημείο (23-19) και σφράγισε  την κατάκτηση του δεύτερου σετ (και την πρόκριση στον Β’ προκριματικό γύρο του CEV Champions League) με 25-21.

Το τρίτο σετ είχε… διαδικαστικό χαρακτήρα. Χωρίς να κρίνεται κάτι, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ρελαντί με τον Παγένκ να παίρνει περισσότερες επιθέσεις και να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά στο μπλοκ (9-6).

Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Ανέστης Δαλακούρας στο πλευρό του Μιγιαΐλοβιτς, με τον πρώην ακραίο της Μπαρτσελόνα να γράφει το 15-10. Με επίθεση του Ζουπάνι γράφτηκε ο επίλογος για το τελικό 25-17 και 3-0 στα σετ.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-0 (25-16, 25-21, 25-17)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς