16.9 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη δαγκάνα πανέτοιμη να «πνίξει» τους Καταλανούς!

Η φορμαρισμένη ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να αξιοποιήσει το σούπερ μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται και να επαναλάβει την περσινή τεράστια νίκη στη Βαρκελώνη απέναντι στην ανεβασμένη παρέα του Νικ Καλάθη

Στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο και αυτό δεν το λένε οι εμφατικές νίκες με μεγάλες διαφορές απέναντι σε Λαύριο, ΑΕΚ, Ηρακλή: Ο Ολυμπιακός παίζει απολαυστικό μπάσκετ από το ξεκίνημα της σεζόν και βρίσκει χημεία μέσα από εξαιρετικές εμφανίσεις των πρωταγωνιστών του.

Πριν από την αναχώρηση για τη Βαρκελώνη, τόσο ο Τόμας Γουόκαπ όσο και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκαν στην καλή εικόνα των Ερυθρολεύκων στο αμυντικό κομμάτι. Εκεί ακριβώς θα πατήσει η ελληνική ομάδα για να πανηγυρίσει το βράδυ της Τετάρτης (13/10, 22:00) έναν νέο θρίαμβο απέναντι στη φιναλίστ της περσινής Euroleague, Μπαρτσελόνα, που έχει ξεκινήσει και εκείνη με 2/2.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο σοβαρό τεστ του μακριά από το ΣΕΦ και θα αντιμετωπίσει μέσα σε λίγες μέρες τρίτη ισπανική ομάδα: Η ερυθρόλευκη δαγκάνα έβγαλε νοκ άουτ Μπασκόνια και Ρεάλ (δύο εντός έδρας ματς που πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι τα έχασαν για διαφορετικούς λόγους) και κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Να γίνει το 3-0 που θα επιβεβαιώσει πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να χτυπήσει τον οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε έδρα.

Ασφαλώς και μόνο εύκολο δεν είναι αυτό: Ωστόσο, η καλή κατάσταση των παικτών και το σωστό πλάνο που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι αθλητές του Γιώργου Μπαρτζώκα σε συνδυασμό με τους game changer (Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ) και την ταχύτητα στο τρανζίσιον μπορεί να φέρουν σε δύσκολη θέση τους Καταλανούς που θα επιχειρήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό και να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό με ψηλά κορμιά (Ντέιβις – Μίροτιτς).

Η απουσία του Σανλί είναι σημαντική για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους όχι όμως τόσο κομβική για να δημιουργήσει το παραμικρό ίχνος επανάπαυσης απέναντι στους υποψιασμένους και πλήρεις Ερυθρόλευκους που βλέπουν τον Κώστα Παπανικολάου να επιστρέφει στα πρότερα στάνταρ του και να αφήνει πίσω το σοβαρό χειρουργείου.

Ο έμπειρος φόργουορντ μαζί με τον Τόμας Γουόκαπ δημιουργούν… τρόμο με τον τρόπο που αμύνονται και αυτό σκοπεύουν να κάνουν και απόψε «κουράζοντας» τους Λαπροβίτολα – Καλάθη που είναι σαφώς πιο δημιουργικοί – και βάσει πλάνου – σε σύγκριση με τα γκαρντ της Ρεάλ που υστέρησαν σε αυτό τον τομέα.

Εφόσον ο Ολυμπιακός κάνει καλή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ απέναντι στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα και παίξει σκληρή άμυνα στην περιφέρεια – άλλωστε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για απαιτητικό ματς που θα κριθεί στις επαφές και στη φυσική κατάσταση – τότε έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποδράσει με το «διπλό» και να επιστρέψει στο ΣΕΦ για να πάρει… εκδίκηση από τη Ζαλγκίρις.

Ήδη το πρόσημο είναι θετικό για τους Ερυθρόλευκους ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στη σκληρή αποψινή δοκιμασία στη Βαρκελώνη. Οι παίκτες βρίσκουν τον ρόλο τους, απολαμβάνουν να παίζουν μπάσκετ, έχουν ήδη ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στη Ρεάλ και μπροστά τους μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για να υπενθυμίσουν για πόσα πράγματα είναι ικανοί φέτος…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς