27.5 C
Athens

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 81-79: Οι Βάσκοι ήθελαν να χάσουν και δεν μπορούσαν!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη χειρότερη ομάδα των δυο πρώτων αγωνιστικών της φετινής Euroleague, αλλά όσες φορές κι αν του έκανε δώρο τη νίκη η Μπασκόνια, στο τέλος έφυγε ηττημένος από τη Βιτόρια

Τι κι αν η Μπασκόνια δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών; Οι Βάσκοι παρότι προσπαθούσαν να… αυτοκτονήσουν στη Βιτόρια σε ένα δικό τους παιχνίδι, τελικά πανηγύρισαν τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό (81-79) και έκαναν σεφτέ στη φετινή διοργάνωση!

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κυριάρχησε πλήρως στα ριμπάουντ (μάζεψε 37 έναντι 24 του Παναθηναϊκού) και παρότι είχε δύο βαριές ήττες με 39 πόντους διαφορά συνολικά απέναντι σε Ολυμπιακό και Αρμάνι αντέδρασε χάρη στα ελεύθερα σουτ που έδιναν διαρκώς οι φιλοξενούμενοι.

Από το πρώτο δεκάλεπτο οι Βάσκοι μάζευαν διαρκώς τα επιθετικά ριμπάουντ και το τελικό 43% στο τρίποντο λέει πολλά για την εικόνα του ματς. Ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε μυαλό και οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με τους Φοντέκιο – Γκεντράιτις (πέτυχαν 32 πόντους συνολικά και μάζεψαν 12 ριμπάουντ) σε μια βραδιά που τόσο ο Μπόλντγουιν όσο και οι Κοστέλο – Ίνοκ – Νοκό δεν βοήθησαν στο σκοράρισμα. Ο τελευταίος πάντως μάζεψε 9 ριμπάουντ και έκανε τρελή ζημιά.

Ο Σεντεκέρσκις ήταν εκείνος που πέτυχε το τρίποντο που αύξησε τη διαφορά στην τελευταία φάση του δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να φτάνει χάρη στα δύο τρίποντα του Μέικον να διεκδικεί ακόμα και τη νίκη.

Το πολύτιμο επιθετικό ριμπάουντ του Γκρέιντζερ και το φάουλ που του έκανε ο Αμερικανός, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν το 2/2 με βολές και να πάρουν τη νίκη αφού ο Παπαπέτρου αστόχησε.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ – Ρότσα – Πάντερ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17, 40-35, 61-59, 81-79

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς