27.5 C
Athens

Βιλερμπάν – Εφές 75-73: Χώστας… Αντετοκούνμπο και τέζα οι πρωταθλητές Ευρώπης!

Με τρομερό Κώστα Αντετοκούνμπο να δίνει το σύνθημα της ανατροπής και να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι, η Βιλερμπάν έκανε το 3-0 και άφησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο 0-3

Έπος Κώστα Αντετοκούνμπο στο «Αστρομπάλ»! Ο σούπερ ταλαντούχος ψηλός της Βιλερμπάν έκανε θραύση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές και με δικό του καλάθι στο τέλος – αστόχησε ο Λάρκιν στην τελευταία επίθεση – οι Γάλλοι υπέταξαν τους Τούρκους με 75-73 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 3-0.

Την ίδια ώρα η… αγνώριστη Εφές πραγματοποιεί κάκιστο ξεκίνημα – χωρίς νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague – και δεν μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που έλεγχε απόλυτα για τρία δεκάλεπτα.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους (5/6 δίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 17:48 και ήταν εκείνος που 12″ πριν το τέλος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Οσετκόφσκι και κάρφωσε την Εφές για να δώσει μια τεράστια νίκη στην ομάδα του που είχε 20 ασίστ και πλουραλισμό στην επίθεση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Ο Τζόουνς είχε 16 πόντους και ακολούθησαν με 13 ο Χάουαρντ και 11 ο Λακόμπ, την ώρα που οι Τούρκοι βρίσκονται σε κρίση μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο Μίτσιτς ήταν ξανά ο μοναδικός που είχε σταθερά υψηλή απόδοση, έκλεισε το ματς με 24 πόντους ενώ ο Λάρκιν που αστόχησε στο τελευταίο σουτ – δοκίμασε για τρεις υπό πίεση – είχε 15 πόντους και 6 ασίστ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς – Τραβίτσκι – Μπαρτ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-25, 35-49, 53-62, 75-73

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς