22.8 C
Athens

Ούνικς – Μπάγερν 73-70: Με τρομερή ανατροπή έσπασε το ρόδι στη Euroleague

Αν γραφτεί ποτέ εγχειρίδιο… «μπασκετικής αυτοκτονίας» τότε η Μπάγερν θα πρέπει να έχει δικό της κεφάλαιο για τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στη Ρωσία από την Ούνικς (73-70).

Σε ένα παιχνίδι που έλεγχε απόλυτα για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι υπέστη μια απίστευτη ανατροπή και η Ούνικς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε τρεις αγωνιστικές αφήνοντας χωρίς ροζ φύλλο αγώνα τους Βαυαρούς!

Μπροστά σε μόλις 1.000 περίπου οπαδούς της (τα νέα μέτρα στη Ρωσία είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο μεγάλου μέρους των κερκίδων στα γήπεδα) και με πρωταγωνιστή τον Κάνααν, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επέστρεψε από το -16 (26-42) με ένα τρομερό επιμέρους σερί 42-13!

Το πρώτο μέρος – από το πρώτο λεπτό για την ακρίβεια – ήταν γεμάτο λάθη για τους αγχωμένους γηπεδούχους που συνάντησαν επιθετικό πρόβλημα απέναντι στην οργανωμένη Μπάγερν που χτυπούσε εύκολα στο τρανζίσιον.

Ένα… ολικό μπλακ άουτ της ομάδας του Τρινκέρι – που είχε ξανά πολλές απουσίες – έφερε ως αποτέλεσμα την άνοδο των Μπράουν (17π., 5 ασίστ), Κάνααν (21π., 4 ασίστ) και Χεζόνια (15π., 6 ριμπάουντ) καθώς και του Τζεκίρι που μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Η Ούνικς πήρε το ροζ φύλλο αγώνα παρά την αντεπίθεση της Μπάγερν με τα τρίποντα των ΝτεΣόν Τόμας και Γουόλντεν, βάζοντας από νωρίς σε… μπελάδες τους Γερμανούς για τους οποίους ξεχώρισαν οι Χίλιαρντ (17π., 7ριμπ., 3ασ., 2 κλ.) και Γουόλντεν (16π. με 4/7 τρίποντα).

Διαιτητές: Γιαβόρ – Παστούσιακ – Λαουριναβίτσιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-19, 26-37, 45-50, 73-70

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς