18.8 C
Athens

Τσιμίκας: Όνειρο που έγινε πραγματικότητα η μεταγραφή μου στη Λίβερπουλ

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ παραχώρησε ο Κώστας Τσιμίκας ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο πατέρας του και ο αδερφός του ήταν υποστηρικτές των «κόκκινων» και με την μεταγραφή του στην ομάδα της Αγγλίας, έκανε ένα όνειρο της οικογένειας πραγματικότητα.

«Ο πατέρας και ο αδερφός του Κώστα ήταν πάντα υποστηρικτές της Λίβερπουλ και ονειρεύονταν ένας Τσιμίκας να πατήσει το χορτάρι του Άνφιλντ». Με αυτά τα λόγια ο σύλλογος προλογίζει τη συνέντευξη του Έλληνα αμυντικού, Κώστα Τσιμίκα.΄«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα το 2020 από τον Κώστα», συνεχίζουν οι Άγγλοι και στη συνέχεια φιλοξενούν τις δηλώσεις του πρώην μπακ του Ολυμπιακού:

«Ήταν έκπληξη για όλους στην Ελλάδα επειδή το να πάρεις μεταγραφή στη Λίβερπουλ είναι πολύ μεγάλο βήμα. Μερικοί δεν μπορούσαν καν να φανταστούν ότι είναι αλήθεια», λέει ο Κώστας.

«Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος επειδή οι κόποι όλων των ετών, ανταμείφθηκαν. Πρώτα απ’ όλα έκανα την οικογένεια μου ευτυχισμένη. Η μετακίνησή μου εδώ είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι πολύ μεγάλο και για αυτούς και για εμένα.

»Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου να παίξω σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, γιατί η οικογένειά μου είναι οπαδοί της ομάδα. Και ο αδερφός μου και ο πατέρας μου. Κάνω το όνειρό τους πραγματικότητα και είμαι διπλά ευχαριστημένος για αυτό».

Αναφερόμενος στο ψευδώνυμο που του έχουν δώσει (Greek Scouser) ο Τσιμίκας λέει:

Μου αρέσει όταν με φωνάζουν έτσι, καμιά φορά ενώ παίζω ακούω τους οπαδούς να το λένε και με κάνει χαρούμενο. Μου δίνει έξτρα δύναμη να ξέρω ότι οι οπαδοί με στηρίζουν και τραγουδούν για μένα.

Για την ευκαιρία που του έδωσε ο Κλοπ φέτος και την έχει πιάσει από τα μαλλιά, ο Τσιμίκας τονίζει ότι το πρώτο πράγμα που είχε στο μυαλό του πριν το ξεκίνημα είναι να έχει υγεία και να παίξει σε περισσότερα ματς από πέρυσι. Στόχος του είναι να κάνεις όσες περισσότερες ασίστ μπορεί και να κερδίζει.

«Πέρυσι είχα τραυματισμούς, νόσησα από την covid-19 και δεν μπορούσαν να δείξω όσα ήθελα. Δουλεύω όμως σκληρά και αποδεικνύω ότι μπορώ να παίζω στην Λίβερπουλ. Πρώτα απ’ όλα έδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Είμαι χαρούμενος για αυτό», λέει.

Ο Τσιμίκας σε μικρότερη ηλικία έπαιζε σε πιο επιθετικούς ρόλους. Σε ηλικία 15 ετών όμως, ο τότε προπονητής του του άλλαξε θέση. Έκτοτε όπως υποστηρίζει ο ίδιος αγάπησε τη θέση του αριστερού μπακ και καθιερώθηκε εκεί. «Νομίζω ότι μου ταιριάζει πολύ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», επισημαίνει ο ίδιος.

Αν και του πήρε κάποιο χρόνο να κάνει ντεμπούτο με την Λίβερπουλ, αυτό έγινε σε έναν αγώνα με την Μπέρνλι. Όταν ρωτήθηκε αν άξιζε αυτή η αναμονή, ήταν ξεκάθαρος:

«Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Είχα ακούσει πολλά για τους οπαδούς μας αλλά όταν μπήκα στο χορτάρι και αγωνίστηκα σε γεμάτο γήπεδο αισθάνθηκα καταπληκτικά. Οι οπαδοί μας δίνουν φτερά στα πόδια και επιπλέον ώθηση.

Ο Τσιμίκας επισημαίνει ακόμα ότι κάνει παρέα με τους Αλκαντάρα και Σαλάχ. Μάλιστα, για τον δεύτερο τονίζει ότι μιλάνε πάρα πολύ και τον έχει βοηθήσει από την πρώτη ημέρα. Αναφέρει ότι στον ελεύθερό του χρόνο μαθαίνει ισπανικά και πάει για ψάρεμα, ενώ για τις συνθήκες στην ομάδα του επισημαίνει ότι άπαντες στον οργανισμό είναι φιλικοί και βοηθούν τους παίκτες να είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Όσο για τους στόχους του στο Άνφιλντ, είναι απόλυτος: «Θέλω πολλούς τίτλους. Αγάπησα την ομάδα από το πρώτο λεπτό και θέλω να πανηγυρίσω με τους οπαδούς όσα περισσότερα τρόπαια μπορώ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς